Tornar

Un rellotge de sol.

‘Tempus mundi. L’experiència del temps en un monestir medieval’

El Monestir de Pedralbes descobreix a les famílies el significat del temps en èpoques que tenien en compte els cicles de la natura a l’hora d’omplir d’activitats el calendari.

No sempre s’ha viscut amb el ritme accelerat de la societat actual. La nostra agenda està sempre plena, i si hi trobem un forat, de seguida l’omplim d’activitat en comptes de dedicar-lo al repòs i a la quietud. Res a veure amb el que descobrirem al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, un reducte de calma que ens ensenyarà que, en l’època medieval, el ritme del temps estava dictat pels cicles de la naturalesa, el moviment dels astres i les festivitats religioses.

Tempus mundi. L’experiència del temps en un monestir medieval és una visita dinamitzada per a públic familiar que ens fa veure que escoltar el cos i la natura són hàbits saludables que, potser, hauríem de recuperar. El recolliment i el silenci són terreny adobat per a la contemplació i la meditació, dues pràctiques que fins i tot la medicina moderna qualifica de sanadores; si més no, ajuden a combatre l’estrès de la vida contemporània. Així, a l’interior del monestir, en un entorn lliure de la sobreestimulació visual i auditiva de la ciutat, les i els visitants sentiran com el rellotge del temps sembla alentir-se.

Tempus mundi. L’experiència del temps en un monestir medieval ens enfronta, sense pretendre-ho, a la nostra acceleració vital, i ens mostra com podem arribar a reduir la hiperactivitat que defineix el nostre dia a dia. Un bon aprenentatge per fer en família.

Data de publicació: Dijous, 19 Gener 2023
  • Comparteix