Tornar

La cia. Casa Real inaugura a RBLS la temporada d'Assajar és de covards.
Una imatge d'Infanticida.

Torna RBLS Festival Teatre Jove!

La reobertura dels teatres permet programar les propostes que es van cancel·lar els passats dies 30 i 31 d’octubre.

Ara que els teatres tornen a l’activitat, l’equip de RBLS recupera bona part de la programació que va haver de cancel·lar els dies 30 i 31 d’octubre a conseqüència de les restriccions per la covid-19. Així, doncs, l’edició 2020 d’aquest festival d’arts escèniques per a públic jove (i adult) podrà completar-se amb quatre dels espectacles previstos inicialment i amb un taller de creació que promet ser estimulant.

La programació es concentrarà els dies 28 de novembre (dissabte) i 30 de novembre (dilluns). Obrirà el foc Infanticida (dia 28, 18 i 21 h, Escenari Joan Brossa), l’òpera electrònica amb música de Clara Peya i dramatúrgia de Marc Rosich que adapta un monòleg de Víctor Català. El muntatge, que ha rebut sis nominacions als Premis Butaca, està interpretat en solitari per Neus Pàmies, que es posa en la pell d’una víctima a qui tothom titlla de criminal. També el dia 28, el públic tindrà l’ocasió de gaudir d’Adultocentrisme, una creació escènica comunitària realitzada per Nus Teatre i noies i nois del Kasal de Joves Roquetes en la qual es reclama més espai per a l’opinió i les iniciatives joves en un món que no els dona veu. La proposta podrà veure’s al Tantarantana. Àtic 22 a les 16 i a les 19.30 h (sessió seguida d’un col·loqui).

Pel que fa al dia 30, hi haurà dues funcions de PareMeu, d’Anthony Kmeid, una petita peça autobiogràfica en què el creador libanès parla de la seva relació amb el seu pare, i en la qual afloren temàtiques com la guerra, l’exili, l’abisme generacional, la identitat sexual o la capacitat de l’art i la cultura per resoldre diferències. L’espectacle, de 30 minuts de durada (+ un col·loqui amb l’artista), utilitza l’audiovisual, la dansa i la paraula per construir una atmosfera íntima i màgica (12 i 18 h, Sala Tísner. CC Cotxeres Borrell). A la tarda, de 16 a 20 h, Hermanas Picohueso oferiran a la Nau Ivanow un Taller de Creació en què s’utilitzaran diverses tècniques i materials: audiovisuals, improvisació, teatre d’objectes, etc. Una oportunitat única per conèixer de prop els processos de creació de la companyia artífex d’Excalibur i altres històries d’animals morts. I, per tancar l’edició, la Cia. Casa Real ens oferirà la primera sessió de la temporada d’Assajar és de covards, una jam escènica que porta ja sis anys divertint el públic més agosarat i que sempre és diferent... i inoblidable. Serà al Teatre Tantarantana. Baixos 22, a les 20 h.

Més informació, tràilers i venda d’entrades al web de RBLS.

Data de publicació: Dimarts, 24 novembre 2020
  • Comparteix