Tornar

Els protagonistes de la funció.
Els malvats ratolins.

Torna ‘El Trencanous’, un clàssic de Nadal

El cèlebre ballet de Txaikovski arriba a l’Aquitània Teatre en una versió moderna i teatral de Som-hi Dansa.

L’Aquitània Teatre s’avança a les festes de Nadal amb un dels clàssics escènics i musicals d’aquestes festes, el famós Trencanous que Txaikovski va immortalitzar en una partitura extraordinària. El compositor rus va inspirar-se en un conte d’E.T.A. Hoffmann, un dels grans escriptors romàntics alemanys, per compondre el seu ballet, i ara Som-hi Dansa hi aporta una mirada contemporània, amb uns tocs de dansa jazz que li donen singularitat.

Malgrat la seva voluntat de modernitzar el clàssic, El Trencanous de Som-hi Dansa no renuncia a l’origen de la peça: de fet, el que fa és descobrir-nos la llegenda que s’amaga rere un dels ballets més famosos de la història. Així, doncs, una veu en off narrarà la història d’en Daniel, un noi de Nuremberg que, per art de màgia, es converteix en un nino de fusta que queda condemnat per sempre a trencar nous amb la boca. Per sort, el Trencanous acabarà en mans de la petita Clara, una nena que rep aquesta figura de fusta com a regal de Nadal i en descobreix la seva màgia. Perquè el Trencanous és capaç de prendre vida i encomanar la seva vitalitat a la resta de joguines, per lluitar totes juntes contra un exèrcit de ratolins. La Clara l’ajudarà en la seva batalla, i trencarà l’encanteri que el va reduir a la condició d’objecte.

Coneixeu-ne tots els detalls d’aquesta història fantàstica de la mà de Som-hi Dansa, companyia i escola de dansa fascinada per un relat que ha traspassat el món de la literatura o de la dansa per constituir-se en una tradició moderna: la figura del Trencanous és molt apreciada en el guarniment de la Nit de Nadal a Alemanya, com a símbol de bona sort i de prosperitat. Somiem amb El Trencanous!

Data de publicació: Dijous, 24 novembre 2022
  • Comparteix