Tornar

La Galera Reial, el vaixel més impressionant del museu.
En Nico convida els nens i les nenes a tripular una galera.

‘Tripulants de galeres’ al Museu Marítim

Un autoguiat perquè la família al complet visiti l’exposició ‘Drassanes i galeres’ i descobreixi els misteris de la impressionant Galera Reial.

A final del segle XIII, el rei Pere II El Gran va fer edificar unes drassanes emmurallades a Barcelona per a la construcció i el manteniment de les galeres de l’armada de la Corona d’Aragó, uns imponents vaixells de guerra que havien d’assegurar l’expansió del regne per tota la Mediterrània. El recinte, que podia encabir fins a setze galeres, és actualment una de les mostres d’arquitectura gòtica civil més admirades del continent, i allotja els tresors del Museu Marítim de Barcelona.

L’edificació de les Drassanes Reials és el punt de partida de Drassanes i galeres, l’exposició que explora la història d’aquest magnífic conjunt arquitectònic i el seu ús en l’època medieval, amb maquetes, models de galeres, peces de les col·leccions del museu i materials interactius i audiovisuals. I, per tal que tota la família pugui gaudir-la al màxim, en Nico i els seus amics proposen convertir infants i adults en ‘Tripulants de galeres’: la colla d’en Nico coneix molt bé el Museu Marítim i les embarcacions que hi ha, però encara li falta descobrir alguns dels secrets que amaga la nau més impressionant que s’hi exhibeix: la reproducció de la Galera Reial, vaixell insígnia de la flota que va lluitar a la Batalla de Lepant (1571), pintada de vermell i or.

Tripulants de galeres’ és una manera diferent i apassionant d’endinsar-se en la història de les grans conquestes mediterrànies i de la consolidació de Barcelona com un dels ports més importants de la regió. Una oportunitat per aprendre en família!

Data de publicació: Dilluns, 02 Setembre 2019
  • Comparteix