Tornar

Una mostra imprescindible.
Una de les imatges de l'exposició.

‘Els Català, fotògrafs d’un segle’, visita familiar

El Museu d’Història de Catalunya vol acostar les nenes i els nens a l’obra gràfica d’una nissaga dedicada a captar l’evolució social del país amb la seva càmera.

El Museu d'Història de Catalunya s'endinsa en el nostre passat per mitjà dels impressionants documents gràfics llegats per la nissaga de fotògrafs Català. Pere Català i Pic (1889-1971), la filla, Maria Àurea (1920-1993), i els fills, Francesc (1922-1998) i Pere Català Roca (1923-2009), formats de manera autodidàctica, van aprendre i dominar les tècniques fotogràfiques del moment i van escriure la història recent del país a través d’imatges plenes de força i significació.

Treballadors incansables, l'atzar els va convertir en testimonis o, fins i tot, en protagonistes d'alguns dels episodis més determinants de la Catalunya del segle XX. Les seves fotografies no només documenten moviments i corrents artístics i culturals, sinó que també formen part de la iconografia històrica catalana.

A la visita familiar ‘Els Català, fotògrafs d'un segle, coneixerem a fons la figura i el treball de cada membre de la família. Ens endinsarem en el seu món creatiu, en les temàtiques més habituals de la seva obra, com ara paisatges i pobles d’arreu del territori, i observarem aspectes singulars o dramàtics de la vida a la Barcelona d'aquells anys. Infants i famílies experimentaran les diferents emocions generades per les imatges i podran divertir-se amb els jocs visuals de les seves composicions. La visita familiar ‘Els Català, fotògrafs d'un segle’ és tota una experiència per a grans i menuts, que ens ajuda a comprendre i a veure moments fonamentals del nostre passat.

Data de publicació: Dijous, 07 Abril 2022
  • Comparteix