Tornar

Una imatge del vaixell.
El moment en què el pailebot es va avarar.

Coneixes el Pailebot Santa Eulàlia?

L’embarcació, amarrada al Moll de la Fusta, s’obre a la ciutadania tot l’any perquè la pugui visitar i conèixer-la millor.

Avarat fa més de cent anys (1919) i restaurat a les portes del segle XXI, el Pailebot Santa Eulàlia és una de les naus de la flota del Museu Marítim de Barcelona, i un patrimoni bàsic per comprendre la història marítima del nostre país. Aquest veler històric, rebatejat l’any 2000 amb el nom de Santa Eulàlia en honor a la copatrona de la ciutat, és el vaixell insígnia del museu i un recurs per a activitats ciutadanes i programes educatius relacionats amb el mar. Per tot plegat, mentre no surt a navegar, el pailebot és accessible a visitants de totes les edats al Moll de la Fusta, al Port Vell: trepitjar la seva coberta, observar de prop els seus pals, és la millor manera de conèixer aquesta magnífica goleta, símbol marítim de la ciutat.

Tot just s’han reprès les visites, un cop finalitzades les tasques de manteniment anual que es van fer fora de l’aigua fins al 29 d’agost. Per aquest motiu, us suggerim pujar a bord i descobrir les històries que atresora l’embarcació. Un dels darrers velers dedicats al transport de mercaderies a la Mediterrània, el pailebot va portar també cereals, fusta o minerals a Cuba i més tard va adaptar-se per a altres usos, com ara a auxiliar treballs submarins. Al llarg dels seus cent anys de navegació va canviar de propietat i de nom en diverses ocasions, i des que el Museu Marítim li va retornar la seva aparença original, participa en esdeveniments culturals marítims: entre d’altres, és el vaixell en el qual arriben els Reis d’Orient a la ciutat!

Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya (2011), el Pailebot Santa Eulàlia us espera al Moll de la Fusta. La visita no és accessible per a persones en cadira de rodes.

Data de publicació: Dimarts, 30 Agost 2022
  • Comparteix