Repte CanòdromBCN


CONVOCATÒRIA REPTE CANÒDROM BARCELONA 

Programa d'Incubació de projectes creatius amb incidència sobre polítiques públiques

QUÈ ÉS REPTE CANÒDROM BARCELONA?

Promoure la coparticipació directe entre les comunitats creatives i l’Ajuntament de Barcelona per a la resolució de reptes concrets de la ciutat és l’objectiu del Repte Canòdrom Barcelona que es proposa acollir cinc residències de recerca i prototipatge obert al Canòdrom Parc de Recerca Creativa per a la implementació d’accions de polítiques públiques al territori. Els projectes treballaran entorn els àmbits de la innovació artística, la tecno-política, la ciència ciutadana, l’economia col•laborativa i l’open data.

La convocatòria del Repte Canòdrom Barcelona és fruit de l’acord entre l’Institut de Cultura de Barcelona i Sónar+D, i compta amb la participació de diverses àrees de l’Ajuntament de Barcelona les quals facilitaran la posada en marxa dels projectes guanyadors.

QUÈ ESTEM BUSCANT?

Equips i candidats amb experiència en l’àmbit de la creació i/o de la cultura, ciència i tecnologia o experiència en l’àmbit tecnològic aplicat al sector de la cultura i/o la ciència.

Els projectes a desenvolupar en el context del Repte Canòdrom Barcelona han de definir el paper que tindrà l’Ajuntament de Barcelona al projecte i s’emmarcaran en els àmbits d’actuació i de recerca des d’una perspectiva transversal

COM ÉS EL REPTE CANÒDROM BARCELONA?

El període d’admissió de les sol•licituds serà de 20 dies naturals a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOPB. La data prevista de publicació de les bases de la convocatòria a través de mitjans oficials de l’ICUB és el 29 de setembre de 2016 i inclourà els criteris de valoració i la composició del jurat. El darrer dia d’inscripcions previst és el 22 d’octubre de 2016.

Fins a 15 projectes seran seleccionats pel jurat i tindran dret a una formació i acompanyament on-line durant un mes per tal d’enfortir el procés de desenvolupament conceptual de les aplicacions i el descobriment de clients.

El jurat seleccionarà un total de cinc equips per la fase d’Incubació de 3 mesos els quals treballaran amb un equip de responsables i tècnics municipals i un equip de mentors. Cada equip rebrà 120 hores d’assessorament per part d’especialistes per tal d’assolir la viabilitat del projecte.

El projectes guayadors disposaran de residencia per als seus equips durant el març i abril al Canòdrom Parc de Recerca Creativa

Els projectes presentats a la convocatòria Repte Canòdrom Barcelona hauran de poder-se implementar al territori mitjançant un pilot amb el suport municipal.

Bases del concurs

Formulari per genrar la sol·licitud

Web Canòdrom Barcelona