Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Cadires

Teorema Teatre i Centaure Produccions

Teatre

Edat recomanada: Públic general

Dos vells actors preparen una sala buida plena de cadires per a uns convidats que potser no vindran mai. Parlen de la seva professió i comparteixen les seves vivències personals amb el públic. Són la Mont Plans i l’Oriol Genís. Ella és una actriu marcada per una llarga trajectòria com a component de la companyia La Cubana. Ell probablement sigui l’actor que més personatges ha representat mai al Teatre Nacional de Catalunya, una eminència del teatre contemporani actual.

Feia molt de temps que Mont Plans i Oriol Genís volien treballar junts i Les Cadires de Ionesco, una obra de teatre de l’absurd molt maca però una mica enrevessada, era l’ocasió perfecte. També per a què ambdós parlessin i reflexionessin sobre l’ofici d’actor, el pas del temps i la vellesa.

Cadires es va estrenar el 2021 al Festival LOLA d’Esparreguera. L’any 2022, l’obra va ser nominada als Premis de la Crítica com a Millor espectacle de petit format i aquest 2023, Mont Plans ha rebut el prestigiós Margarida Xirgu a la millor interpretació de la temporada teatral a Barcelona per Cadires.

Un espectácle per a més de 16 anys.

Teorema Teatre i Centaure Produccions

Centaure Produccions

La companyia ho té clar i explica que el seu projecte, Centaure Produccions, parteix de la voluntat de posar la creació escènica contemporània al servei d’algunes preguntes incòmodes i fèrtils sobre la funció de la cultura en la societat actual; així com sobre quina ha de ser la funció de la tradició o els traspassos generacionals, i sobre la possibilitat del teatre d’esdevenir un territori de resistència a partir del qüestionament crític de les formes preconcebudes.

Segons el crític i cronista d’arts escèniques Oriol Puig, “en el nostre panorama teatral, Centaure Produccions és un bolet, si no al·lucinogen certament extraordinari”. Des del 2013 aquest bolet ja han produït 15 espectacles.

Teorema Teatre

L’Associació Teorema Teatre, creada l’any 2020 per la Maria Andreu, l’Oriol Genís, la Mia Parcerisa i la Júlia Cahner, va néixer de les ganes de tirar endavant un projecte concret, No hi ha fills innocents, i després va continuar per produir i distribuir obres teatrals. 

La companyia creu en els projectes, en la seva qualitat i en el seu compromís amb el món actual, i aposta per una producció molt horitzontal en la qual tots els participants de cada projecte són igual d’importants en el resultat final, formant part d’un únic equip.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots