Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Scotoma

Clementine & Lisard

Dansa

Edat recomanada: Públic general

Estàs mirant, però què veus realment? Pots percebre allò que passes per alt i notar allò que s’amaga a primera vista? Precisament Scotoma és una peça de dansa que parla d’això, de l’atenció, i que fa reflexionar sobre allò que veiem i el que percebem.

La peça ens convida a observar la trobada de dues persones immerses en el seu propi món i que es donaran mútuament l’oportunitat de descobrir altres perspectives, cosa que els permetrà ampliar la seva mirada cap al que no sabien que hi era. Però, realment ho podran apreciar?

Estrenada al Festival Danseu l’any 2021, Scotoma es va presentar a nombrosos festivals nacionals i internacionals.

Clementine & Lisard

La francesa Clémentine Télesfort i el català Lisard Tranis són dos artistes de dansa establerts a Barcelona, que han treballat en diferents companyies com Guy Nader i Maria Campos i Lali Ayguadé, entre altres. Amb els anys, han conreat un llenguatge comú que els va portar a iniciar el seu propi camí artístic com a coreògrafs col·laboradors.

Des del 2019 fan recerca artística i creen conjuntament peces escèniques centrades en el moviment i l’expressió corporal com a eina de comunicació. El seu punt de trobada rau en l’interès d’investigar els estats corporals que condueixen a la plasmació d’imatges, personatges i històries. Exploren l’atenció com a instrument dramatúrgic i creen obres on el quotidià dona lloc a la poètica del subconscient.

L’any 2023 van crear la seva primera obra de llarga durada per a teatres, La mecànica de l’infortuniScotoma va ser la seva primera creació conjunta.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots