Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

octubre - desembre 2022

200.000 dones

Cia. Cándida

Teatre

Edat recomanada: Públic general

Un total de 200.000 bruixes van ser torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII. La raó? Se les acusava de provocar epidèmies, gelades i morts sobrenaturals, guiades pel diable. La Joana, la Jaumeta i la Felipa, llevadora, remeiera i pagesa, comparteixen una mateixa preocupació i una por, ser acusades, elles també, de bruixeria pels seus oficis segons un llibre aprovat pel papa. 
Aquelles 200.000 mortes eren bruixes o simplement dones?
200.000 dones és una obra que narra la història amagada d’aquest feminicidi europeu brutal, amb conseqüències que, en paraules de les autores, "es palpen en l’actualitat, en una societat en la qual la dona ha de complir el rol que se li assigna i és castigada si se'n surt".
Les tres protagonistes, interpretades totes per l’actriu Anna Tamayo, seran la cara visible d’una història invisible que vol donar veu a aquelles dones a les quals se’ls va arrencar a la forca. 
 

Recomanada per a majors de 18 anys.

Cia. Cándida

Cándida és una companyia teatral formada per Mercè Alegre, artterapeuta i historiadora, Àngela Palacios, escriptora i directora, i Anna Tamayo, actriu. Tres professionals apassionades per l’art procedents d’escoltes completament diferents però amb una visió conjunta a l’escenari: revisar les nostres ancestres i alliberar les històries silenciades. 

La companyia es va materialitzar el 2019 amb la peça Càndida, que segueix girant a dia d'avui.  El segon espectacle, 200.000 dones, coproduït per la Sala Fènix, guanya el Premi del Jurat i el Premi del Públic al Catbasur 2020, i el Primer Premi del Públic i la Menció Especial del Jurat al Festival Escènia 2021. Aquest any estrenen el primer espectacle familiar de la companyia, Tornar a casa, i treballen en una nova producció, Mi madre en bragas.
 

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots