Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Adeu, Jane!

Binomi

Teatre

Edat recomanada: Públic general

La Mariona travessa un dels moments més importants de la seva curta vida: amb només 17 anys, ha de passar per l’extirpació del seu pit malalt.

Durant la ressonància magnètica prèvia a l’operació, entrarem dins el seu imaginari, on ella, i dos estranys alter ego, la Mar i l’Ona, ens explicaran com ha arribat fins al moment present, quins són els seus dubtes, les seves pors, les seves il·lusions i com visualitza l’impacte que tindrà aquest fet en la seva vida.

A l’escenari tres actrius, la Laura Dorca, la Clara Moraleda i la Joana Roselló, ens explicaran aquesta història basada en una de real —i inspirada en tantes altres—, perquè quan era adolescent la Clara Moraleda va haver d’acomiadar-se d’un dels seus pits: “En aquell moment, el meu complex més gran era aquest pit. La meva relació amb ell no era gens sana. M’avergonyia. No l’ensenyava a ningú. No en parlava a ningú. Era el meu secret més gran”, escriu l’actriu i dramaturga, codirectora de l’obra amb Juanjo Marín.

Adeu, Jane! és un homenatge als nostres pits: estimar-los no ens hauria de suposar tants esforços. I és teatre obert a la reflexió: sobre els perills de la pressió estètica i sobre la importància de l’acceptació i l’estima pròpies.

L’obra es va representar a El Maldà el novembre del 2022 i ha guanyat els premis Xarxa Alcover i Millor Espectacle per a Joves de la Mostra Igualada.

Un tema que podria ser fosc i depriment, es presenta en forma d’espectacle alegre, vitalista, emotiu i ple de creativitat [...] En la lluita contra la concepció avorrida del teatre, propostes com aquesta hi fan molt, especialment cap a la gent jove. Amb tot, la peça pot agradar a totes les edats: “És un homenatge valent i honest al cos, a la diferència i a l’amor cap a totes les singularitats que formen part de nosaltres”, Alba Cuenca a Recomana.cat

Espectacle per a més de 12 anys.

Binomi

La Clara Moraleda i el Juanjo Marín formen Binomi.

Formada com a actriu a l’estudi Nancy Tuñón, Clara Moraleda ha format part d’espectacles de text i musicals com Mar i cel i Scaramouche, de Dagoll Dagom; El llibertí, dirigit per Joan Lluís Bozzo o El despertar de la primavera, dirigit per Marc Vilavella. En projectes audiovisuals ha participat en tres temporades de la sèrie Oh my Goig, de Betevé, dirigida per Aïda Torrent, i ha publicat el llibre El teu nom, amb l’editorial Columna, amb el qual va quedar finalista al premi Josep Pla 2020.

Juanjo Marín és pianista, fotògraf i director d’escena; és el director i creador del Centre d’Arts Escèniques L’Excèntrica i actualment és el director d’art de la Sala Flyhard.

La Clara Moraleda i el Juanjo Marín van començar a treballar junts en una versió de Peter Pan, representada al teatre El Maldà l’any 2019, i des d’aleshores han fet tàndem en diverses col·laboracions i petits espectacles, alguns d’ells covats dins el centre d’arts escèniques L’Excèntrica, com és el cas d’Adéu, Jane!.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots