Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

El rey del Gurugú

La Nave Va

Teatre

Edat recomanada: Públic general

Al Marroc, el Mont Gurugú és un lloc de pas, la sala d’espera del paradís, en què els immigrants subsaharians viuen en unes condicions molt precàries i permanentment a l’aguait dels atacs de la policia que s’hi acarnissa. El Gurugú és una terra de frontera. Però també és un lloc on es demostra la solidaritat entre els immigrants, el motor que els encoratja a continuar resistint.

El rey del Gurugú mostra el drama sempre actual d’aquesta immigració, però ho fa des dels ulls d’un gos, el Marley, que n’és testimoni quan arriba a la montanya del Gurugú i és adoptat per l'Adbul per fer de gos guardià a El petit Bamako, el campament on malviuen els immigrants, perquè avisi dels freqüents atacs de la policia marroquina. Aleshores, s'adona que serveix per a alguna cosa, que és imprescindible, que pot tenir una llar i crear vincles amb aquests Ulisses del segle XXI que es desviuen per arribar a la terra promesa que tant han somiat.

La Nave Va torna al Barcelona Districte Cultural, en aquesta ocasió amb una obra protagonitzada per David Martínez amb dramatúrgia i direcció de Ferran Joanmiquel, que es va estrenar al Festival Temporada Alta del 2016 i que ha girat per Catalunya i Espanya.

Espectacle per a més de 16 anys.

La Nave Va

La Nave Va és una entitat de professionals de les arts escèniques, l’educació social i la pedagogia que es dedica a desenvolupar projectes artístics i de formació, per promoure el teatre com a procés d’aprenentatge i transformació social.

La base de la seva feina és el teatre. Creuen fermament que encara es teatralitza la realitat, es crea un espai de llibertat real, generat pel conflicte fictici, que ens permet sentir-nos segurs i expressar-nos sense prejudicis.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots