Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

El Rumbòdrom

Cia. Jose Manuel Álvarez

Dansa

Edat recomanada: Públic general

Si a Río de Janeiro tenen el seu Sambòdrom al Barcelona Districte Cultural hem de tenir el Rumbòdrom, que faci honor a la Rumba, tot un gènere musical nascut de la festa als barris de la nostra ciutat.

A l’escenari pugen les palmeras d’una festa, però qui són en realitat? Són coristes d’un cantant molt conegut i popular? O són ballarines que volen conquerir el món a ritme de rumba catalana? Són Miranda Alfonso, Carmen Muñoz i Marina Paje, acompanyades amb la música de Carlos Cuenca, les encarregades de fer que un escenari, un tablao o, fins i tot, una plaça es transformi en un rumbòdrom on hi desfila l’art i on tothom és convidat.

El Rumbòdrom es va estrenar a la Fira Mediterrània de Manresa de l’any 2021 i ha voltat i portat la festa al Dansa Metropolitana de 2022, al Festival Flamenco Azul de Marsella 2022, al Festival Flamenco Madrid 2022, al Tarragona Sona Flamenc 2022, a La Mercè de Barcelona 2022 i a La Villete de Paris 2023; perquè ja ho deia en Peret, un dels pares de la rumba: “Quan em demanen que els hi toqui rumba... es tornen bojos!”

Cia. Jose Manuel Álvarez

José Manuel Álvarez va néixer a Sevilla, però es va criar a l’Hospitalet de Llobregat en una família on el ball flamenc hi era molt present. Quan només tenia 8 anys ja ballava flamenc a la penya del barri, i poc després ja va decidir que aquest era el camí pel qual volia transitar. Va aprendre d’alguns dels més grans, com Antonio Canales i Eva Yerbabuena, i ha treballat amb Marco Flores, Olga Pericet i Juan Carlos Lérida.

El 2017, va obrir la seva escola a l’Hospitalet, La Capitana, i poc després estrenava al Teatre Joventut d’aquesta ciutat Bailes colaterales, un espectacle de gran format que beu del mateix esperit que la coreografia de Movimiento colateral, que havia presentat poc abans, que té un format més petit, i que va presentar al Barcelona Districte Cultural l’any 2020.

A més de la feina amb la seva companyia i amb les companyies de Marco Flores i Ana Morales, José Manuel Álvarez és un dels cinc membres d’Aurora, un conjunt flamenc liderat per Pere Martínez del qual vam gaudir en el primer circuit del Barcelona Districte Cultural.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots