Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

La Primera i les mestres de la República

Nan Valentí

Teatre

Edat recomanada: Públic general

Estrenada al Teatre de l'Aurora d'Igualada el 22 de desembre de 2022, La Primera i les mestres de la República és una dramatització de la vida de Natividad Yarza Planas, primera alcaldessa de Catalunya al consistori de Bellprat, a l’Anoia, durant la República. Activista feminista, mestra, alcaldessa i miliciana, Yarza va posar el seu granet de sorra per construir una societat més justa, més feminista i més lliure.

L’obra ret homenatge també a les mestres republicanes que van transmetre els valors democràtics d’una educació pública, gratuïta i laica i a totes les dones que foren pioneres en els seus camps, trencant barreres.

Espectacle per a més de 12 anys.

Nan Valentí

L’igualadí Nan Valentí (Joan Valentí i Cortès) ha treballat a televisió, teatre i circ. Seu és el personatge d’en Pau de la Família Super3 de Televisió de Catalunya, el qual va interpretar del 2006 al 2021.

Com a actor i pallasso, ha format part de diverses companyies, com ara Comediants, Monti & Cia, Pepa Plana & Cia o Circ Raluy. Ha actuat al Teatre Nacional de Catalunya amb Nit de Reis i El mercader de Venècia.

L'any 2018 va representar cinc monòlegs a Mort a les cunetes, un muntatge teatral escrit amb David Pintó, que és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista i que va rebre el 2019 els premis de Millor Espectacle i Millor Actor de la 24a Mostra de Teatre de Barcelona.

L'any 2021, també amb David Pintó, van estrenar Molotov, sobre el cas del militant antifranquista del FRAP Cipriano Marcos, torturat al quarter de la Guàrdia Civil de Reus; i, l'any 2022, La Primera i les mestres de la República, una dramatització de la vida de Natividad Yarza Planas, que ret homenatge a les mestres de la República i a les dones que foren pioneres en els seus camps.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots