Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

La reina del Arga

Cia. Estefanía de Paz Asín

Teatre

Edat recomanada: Públic familiar

Hi va haver un temps en què totes les gates de Pamplona es deien Remígia. Actualment, un carrer de la ciutat rep el nom de Remígia Echarren i, potser encara, a la memòria d'alguna de les persones més grans de la capital de Navarra continua viu el record d’aquesta dona.

Però qui era Remígia Echarren? Sens dubte, una dona excepcional, artista funambulista, molt coneguda a la Pamplona de finals del segle XIX i principis del segle XX, que es va guanyar els sobrenoms de la Reina de l'Arga, de Madmoiselle Agustini o la Reina de la maroma. Remígia Echarren caminava per les altures en una època en què poques eren les referències d’aquest tipus de gestes. D'on va néixer el seu desig?

Estefania de Paz Asín ens explica ara que s’han complert més de 100 anys de la mort de Remígia, així com el què ha esbrinat sobre ella i el seu art funambulista. Fascinada per la seva història, l’Estefania ha buscat i trobat. Però, allà on la memòria arxivada no aporta dades, l’Estefania ha creat i ha construït per ajudar-nos a descobrir aquesta increïble dona.

La reina del Arga ha voltat per festivals com ara el TAC de Valladolid, la Fira de Tàrrega, el Festival de Teatro de Olite o el Poltsiko de Donosti. També s’ha representat al Teatro del Bosque de Móstoles o al Teatro Circo Price de Madrid.

Després d'estrenar aquest projecte a l'abril de 2021, l'Ajuntament de Pamplona va aprovar per unanimitat el canvi de nom de les mítiques passarel·les del riu Arga, que van passar a anomenar-se Les passarel·les de Mademoiselle Agustini, nom artístic de la Remígia.

Recomenada per a més de 8 anys.

Cia. Estefanía de Paz Asín

Artista multidisciplinària amb formació en circ, teatre, dansa i veu, l’Estefania de Paz Asín és un animal escènic que ha trepitjat escenaris de tota la península amb nombroses companyies i muntatges.

L’any 2019 supera les proves de teatre físic, clown i mim del Cirque du Soleil i un any més tard, al 2020, l’Ajuntament de Pamplona li atorga a la seva companyia el premi a la Creació Artística.

Cabaret Paranormal, d'Arantxa Vela Buendía, EO i La Reina del Arga són els tres muntatges de la companyia. Gràcies a aquest darrer espectacle que presenta al circuit, La reina del Arga, l’Estefania va rebre el premi FETEN 2022 a la millor interpretació.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots