Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Pòsit

MeriYanes Produccions

Teatre

Edat recomanada: Públic general

Les persones cuidadores dels i les pacients d’Alzheimer acaben recopilant un grapat de records desorganitzats, converses absurdes i situacions hilarants. A la dura tasca de cuidar el/la familiar o l'amistat, s’hi afegeix la gran responsabilitat de tenir cura d’aquests records, els quals, per pudor o necessitat, s’acabaran oblidant de mica en mica, i s’acumularan en un continent, digues-li casa, armari, calaix o cervell, fins a perdre el sentit, sense l’oportunitat d'esdevenir una idea o imatge que sigui inspiració per a les generacions futures.

Pòsit, totes aquestes idees boges escrites en petits papers grocs són en realitat petites mostres d’amor, capes humils de dignitat amb què redescobrirem una nova relació pacient-cuidador/a.

Aquest és un espectacle tendre, divertit i imprescindible, creat a quatre bandes: les de l’actriu gironina Meritxell Yanes Font, el dramaturg i director montmeloní Martí Torras Mayneris i els doctors Oriol Turró i Maria del Mar Fernández. L’objectiu és donar valor al sentit de l’humor en l’acompanyament de demències com l’Alzheimer.

Pòsit té el suport del Festival Còmic de Figueres i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona.

Per a més de 14 anys.

MeriYanes Produccions

Amb formació en el món de la interpretació, dansa i veu, pallassos, màscara i cant, Meritxell Yanes Font ha treballat en cinema, televisió i teatre.

L’any 2002 va debutar amb Nyam Nyam, de Jordi Prat, amb direcció de Marta Fluvià i ja no ha parat de treballar.

Amb MeriYanes Produccions ha produït i protagonitzat sis espectacles: KilòmetresVenturaDolorsCompartir ubicacióElda i Daniel i Pòsit. També cinc Llibràlegs, experiments teatrals per gaudir de les paraules des de la proximitat i la intimitat. Els Llibràlegs són propostes de teatre íntim, en format alternatiu, on s’enllacen quatre històries breus entre dues actrius que interpreten vuit personatges diferents.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots