Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

"És important apropar el treball artístic a la vida quotidiana"

03/10/2018
Dansa
La companyia Moveo presenta 'Conseqüències' en tres escenaris del circuit

Volen "trencar la distància entre qui mira i qui és mirat, entre qui viu i qui actua". Aquesta és una de les premisses de les quals parteix Conseqüències, el treball que la companyia Moveo presentarà en tres escenaris del circuit del Barcelona Districte Cultural durant els pròxims tres mesos. "Pensem que és important apropar el treball artístic a la vida quotidiana de la gent per així poder crear un vincle entre allò que viu l'intèrpret i allò que viu l'espectador encara que sempre sense renunciar a un treball complex i arriscat tant de moviment com d'interpretació", expliquen Sophie Kasser i Stéphane Lévy que, amb Olivier Décriaud, van fundar aquest grup (i una escola a Barcelona que duu el mateix nom) l'any 2005

"Volem que el moviment sigui executat per una persona que estigui a prop de l'espectador, que pertanyi al seu entorn, que emergeixi de la situació en la qual aquest es troba", apunten Kasser i Lévy, que afegeixen que "en les condicions socials actuals, per a molts, l'entrada en una sala és un impediment a l'accés a la cultura. Aquesta cultura és una necessitat més que un dret. Volem participar en la seva difusió, però sobretot, volem crear les condicions perquè hi pugui haver trobades; perquè el públic pugui viure una experiència artística dins del seu entorn habitual".

"Confiança, esperança en els altres o escolta", són alguns dels temes que Moveo ha explorat en Conseqüències, una peça breu que també vol esbrinar quines poden ser les conseqüències d'un moviment o d'un gest. Una peça en què, com és habitual en la companyia, teatre i dansa caminen de la mà. "Ens agrada que es vegin els pensaments i les emocions que travessen un cos en moviment. Podríem dir que la nostra dansa és molt teatral, perquè els intèrprets realment estan vivint un moment amb el qual el públic es pot identificar; o que el nostre teatre és molt ballat, perquè som amants del cos en moviment", afegeixen des d'aquesta companyia que prové del teatre físic però que en els seus espectacles també juga amb elements del món de l'acrobàcia i el circ. "Ens agrada molt treballar amb una barreja de llenguatges i, a més, acostumem a treballar a partir de cada artista, del que pot aportar, dels seus llenguatges, però també de la seva personalitat, experiència, cultura..."

Compartir