Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Octubre - Desembre

"Cada cop que pugem a un escenari el sentiment és d'una alegria extrema de poder compartir la música amb el públic, de poder vibrar junts i de celebrar que som aquí"

29/09/2021
Música
La banda Drop Collective ens presenten el seu últim projecte "Come Shine", un espectacle on podrem escoltar les últimes composicions del col·lectiu plenes de jazz i ritmes jamaicans. 

Drop Collective és una banda de 10 músics que es van conèixer estudiant al Centre Superior de Música Liceu i tenien les mateixes inquietuds musicals: a tots els hi agradaven les vibres de la música jamaicana. Arriben al Barcelona Districte Cultural per presentar-nos el seu últim projecte: "Come Shine", un espectacle on podrem escoltar les últimes composicions del col·lectiu plenes de jazz i ritmes jamaicans. 

- Com us vau conèixer tots? Amb quin objectiu va néixer Drop Collective?
Ens vam conèixer estudiant la carrera, però el detonant va ser quan vam decidir organitzar una banda gran que obrís una de les «Jams del Liceu» amb jazz i ritmes jamaicans. En aquella primera actuació érem 4 o 5 més que ara! Després vam decidir tancar la formació a un total de 10 músics, amb la peculiaritat de tenir una secció de vent molt completa, amb tres saxos (alt, tenor i baríton) i dos metalls (trompeta i trombó). No hem tingut molts canvis en l'alineació, així que ja fa 5 anys que fem família i que creixem junts. El nostre objectiu sempre ha sigut el mateix, explorar la fusió del jazz amb la música jamaicana. En el primer disc, Stormin' (La Panchita Records, 2018) això es va materialitzar en 8 arranjaments de standards de jazz a ritme de reggae, ska i rocksteady. En el segon àlbum que publicarem aquest novembre, podreu escoltar també temes originals que naveguen entre aquests gèneres tan versàtils.

- Moltes vegades, només pel fet de ser tantes persones dalt de l'escenari, es crea un ambient especial que fa que el públic se senti com en una celebració o festa. Vosaltres sentiu que esteu de celebració cada cop que pugeu a l'escenari? Quin sentiment us provoca el directe?
Totalment! Cada concert és un petit miracle. Tot el sector ho ha passat molt malament i pujar dalt d'un escenari dona sentit a tot l'esforç que hem fet per aguantar els cops de la covid i de les restriccions. Ara mateix doncs, cada cop que pugem a un escenari el sentiment és d'una alegria extrema de poder compartir la música amb el públic, de poder vibrar junts i de celebrar que som aquí.

- Normalment, en projectes musicals petits, és molt difícil fer-se un lloc al món de la música per falta de recursos o contactes. A poc a poc, vosaltres, gràcies al vostre talent i formació, us heu anat fent a la indústria i al seu funcionament. Com ha sigut el camí fins ara?
Hem tingut moments de tot, però bàsicament hem mirat d'estar molt atentes a les convocatòries d'ajudes i aprofitar al màxim cada oportunitat que ens ha sortit. Mirem de ser presents a totes les fires de música que tenen activitat professional. No tenim cap empresa que ens porti, així que de moment, cal aprendre i fer de tot. 

- De quin artista o grup us agradaria versionar part del seu repertori amb tocs de ska o reggae i encara no ho heu fet?
Al llarg dels anys hem tingut moltes idees, algunes més boges que d'altres. Una d'elles era versionar una obra completa com és The Blues and the Abstract Truth de l'Oliver Nelson i a part dels ritmes jamaicans afegir-hi tots els efectes, sons i colors provinents del dub. També tenim moltes ganes de gravar algun tema en memòria de Toots Hibbert, la seva música i la seva veu sempre ens han inspirat moltíssim.

Aviat ens trobarem amb nova música de Drop Collective o encara voleu seguir portant "Come Shine" al directe durant el temps que la pandèmia ens ha tret?
La gira de "Come Shine" durarà el que queda d'any i tot el 2022. Li vam donar el tret de sortida a la Fira de la Mediterrània de Manresa l'octubre del 2020 i a principis d'aquest any, amb la gravació del segon àlbum ha evolucionat cap a un "Come Shine 2.0" on es poden sentir tots els temes del nou disc que publiquem aquesta tardor. Sempre estem incorporant temes nous als directes així que si l'any que ve ens voleu tornar a venir a veure, segur que encara que la gira es digui igual, hi sentireu coses ben diferents. Per nosaltres l'escenari és el millor laboratori per veure quines fórmules funcionen abans de passar per l'estudi de nou!

Compartir