Barcelona Cultura

Octubre-novembre-desembre 2019

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

"Som pallassos per a tots els públics"

08/02/2019
Teatre
La Companyia La Tal ens proposa un viatge al passar amb 'The Incredible Box'

Diu que és una màxima tan inqüestionable com que "dos més dos és igual a quatre": si algú cau, la gent riu; això era així fa un segle i continua sent així cent anys després. I diu que aquesta és la raó per la qual els pallassos són immortals. I ell ho deu saber perquè la Companyia La Tal, de la qual Jordi Magdaleno en forma part, té més de tres dècades de vida. Tres dècades en què ells fan de pallassos. I en què la gent riu amb ells. Ara, arriben a Barcelona Districte Cultural amb The Incredible Box, un espectacle de carrer, en què recorden aquelles troupes que a principis del segle XX viatjaven de poble en poble mostrant les millors atraccions.

"No es tracta de reivindicar el circ que llavors s'hi feia; és més, nosaltres som pallassos, no fem circ. Però la nostra història parteix d'aquests clowns, besnéts de l'empresari que fa 150 anys mostrava els millors números a tot arreu, soprano d'òpera i home-bala inclosos, i que ara  tracten de continuar fent-ho. Només que ells ja no són tan magnífics i han de provar de sobreviure tan bé com poden", apunta Magdaleno. "Es tracta de la història de tres personatges destralers que intenten sobreviure en aquesta societat on tot va tan de pressa. Són tres personatges al límit que intenten que les coses marxin", afegeix el pallasso, que recorda com La Tal ha anat canviant en les seves tres dècades de vida: "Al principi fèiem teatre de sala i per a infants. Ara ens agrada treballar al carrer i al carrer no pots triar el públic a qui vols dirigir-te. Hi ha nens i hi ha adults i has de fer un humor que els arribi a tots. A La Tal tenim una màxima que diu que 'si el pare s'avorreix, el nen també s'avorreix' i actuem en conseqüència".

I conclou: "Intentem que els nostres pallassos siguin per a tots els públics". I com que són immortals, ho aconsegueixen. "La gent riu de les caigudes, del punt destraler i tendre... I això ni ha canviat ni canviarà".

Compartir