Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Visiteu l'exposició fotogràfica al voltant de la dansa i la histèria

28/03/2023
Dansa
Durant aquesta edició, una exposició itinerant us convida a fer un recorregut al voltant de la dansa i de la histèria, de la seva relació des del segle XIX i la seva confluència amb els espectacles de dansa que formen part del circuit.

Del segle XVIII al XIX, els moviments i les gesticulacions anomenades histeriformes van ser relacionades amb la dona i amb la seva possessió demoníaca, l'exorcisme o l'èxtasi religiós. Els dos estudis que a finals del segle XIX van voler recollir aquesta suposada relació - 'Études cliniques sur l'hystéro-épilepsie ou grande hystérie' i 'Les démoniaques dans l'art' de Paul Richer i Jean Martin Charcot - són el punt de partida d'aquesta exposició itinerant que es presenta aquests dies dins el circuit Barcelona Districte Cultural.

'Histèriques', que així es titula aquesta mostra d'il·lustracions, fotografies, textos i un video, es pot visitar a l'interior del Centre Cívic Sarrià fins al 30 de març, dia que el centre acull l'espectacle 'Inmunda', que la companyia Janika presenta en aquesta edició; perquè el recorregut d'aquesta exposició conflueix en l'actualitat amb tres dels espectacles de dansa acollits al Barcelona Districte Cultural aquesta primavera 2023: 'Inmunda', 'Bailes de Histéricas', de la cia. Carmen Muñoz i 'Hacemos como que bailamos', de la cia. Unaiuna. A través d'una selecció fotogràfica de les seves actuacions, l'exposició 'Histèriques' posa de manifest la pervivència de les formes histeriformes a la nostra contemporaneïtat.

Després, les imatges de la mostra viatjaran fins al Centre Cívic Teixonera, del 3 al 15 d'abril i passaran un dia després al Centre Cívic Tomasa Cuevas, on acabaran la seva aventura el 30 d'abril.

Compartir