Barcelona Cultura

Des de casa

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

ART i PART es presenta en una jornada sobre democratització de les cures

07/05/2018
Art i part
La creació comunitària de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera s'explica a Barcelona Activa

La creació comunitària en què fa mesos treballa el projecte ART i PART al barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera estarà present el pròxim dijous en la jornada Democratitzant la Cura a Barcelona. Experiències i Avenços, que acollirà el centre Barcelona Activa. Aquesta jornada s'ha dissenyat per presentar a entitats, agents i persones treballadores en l'àmbit de l'economia de les cures la Mesura de Govern per a la Democratització de les Cures, que va ser presentada al Plenari de l'Ajuntament de Barcelona el maig de 2017 i consta de 68 actuacions adreçades a posar les cures al centre de les polítiques municipals.

Precisament, la creació comunitària en què treballa el projecte ART i PART al barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera busca localitzar i visibilitzar la xarxa de cures que al llarg dels segles han teixit diferents generacions de dones en els edificis, carrers i places del barri. En aquesta creació comunitària, juntament amb els veïns i veïnes del barri, està implicat un partenariat integrat per l'Antic Teatre i TRANSlab, el Centre de Cultura de Dones La Bonne, el sindicat Sindillar /Sindihogar, Mescladís i TUDANZAS. Així mateix acompanyen als veïns en el procés de creació Marta Galán i Ana Leitão (arts vives), Marta Vergonyos (audiovisual i performance) i Joan Tomàs (fotògraf) i Karina Fulladosa i Isabel, per determinar el procés teòric i reflexiu.

Durant la jornada Democratitzant la Cura a Barcelona. Experiències i Avenços, ART i PART de Sant Pere presentarà una versió reduïda del work in progress de l'espectacle que ja es va presentar fa uns dies per inaugurar el festival Tudanzas. L'espectacle final, que es titularà Rebomboris, es presentarà en el marc del Festival Grec durant el mes de juliol.

La Mesura de Govern per a la Democratització de les Cures pretén a mitjà i llarg termini impulsar una altra manera d'organitzar socialment la cura, des d'un punt de vista transformador. Per aconseguir-ho, s'han establert tres objectius principals: reconèixer la cura com a part central de la vida socioeconòmica de la ciutat, promoure la corresponsabilitat de tots els actors socials a l'hora de garantir el dret a una cura digna i de qualitat, i reduir les desigualtats socials i de gènere que actualment caracteritzen tant la provisió com la recepció de les cures.

 
Compartir