La bona enginyeria, genera valor? Els valors, generen bona enginyeria?

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial (UPC)

Tipus

Xerrada

Durada

90

Places

30

Nivell

4t d'ESO

1r de Batxillerat

2n de Batxillerat

Cicle formatiu superior

Per a María Jesús Prieto Laffargue, primera dona que presidí la World Federation of Engineering Organisations (institució rere de la qual hi ha trenta milions de professionals enginyers en el món), "enginyeria" és "fer bé coses útils". La bona enginyeria genera, doncs, valor.

Servir als valors de la bellesa, de la justícia, de la llibertat i de la veritat mou a tota persona, també al l'enginyera, a tenir més clar, per una banda, què vol dir això de "fer bé" i, per altra, quines són les "coses útils". Els valors generen, doncs, una bona enginyeria.
 
Parlarem de valors conversant sobre enginyeria i pensarem en enginyeria tot discorrent sobre valors.

Els diàlegs i les reflexions s'ajustaran a la franja d'edat de les persones assistents. Fora oportú que el/la tutor/a demani al seu alumnat, abans d'acudir a l'activitat, que pensi en unes quantes possibles "definicions" d'enginyeria o d'enginyer/a, i que faci quelcom similar quant a la paraula "valors".

Professor responsable: Jaume Fabregat, Departament de Matemàtiques.

Més informació: activitatsdifusio.etseib@upc.edu

Calendari: Dates i horaris a convenir del 30 de setembre de 2024 al 30 de maig de 2025.

Objectius de desenvolupament sostenible

Dates disponibles

Del 30/09/2024 al 30/05/2025

Registra't

Estic informat/ada de la política de protecció de dades i dono el meu consentiment al tractament de les meves dades de caràcter personal per a la finalitat descrita. Recordeu que podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment.*