Col·lecció Bassat

Col·lecció Bassat

El matrimoni Carmen i Lluís Bassat va iniciar la seva trajectòria col·leccionista el 1973, quan adquireixen quasi per casualitat, les primeres obres d’art a la Galeria Adrià de Barcelona. Des d’aleshores, la passió pel col·leccionisme els ha permès reunir més de 3.000 peces fins a convertir la Col·lecció Bassat en una de les més importants d’art contemporani de Catalunya i Espanya. La seva àrea principal d’interès s’ha centrat en l’art català de la segona meitat del segle XX i la voluntat de promocionar l’art els ha portat a programar exposicions del seu fons a la Nau Gaudí de Mataró i en centres nacionals i internacionals.

La col·lecció d’escultura, que representa dins el seu fons d’art un volum de 500 obres, menor en nombre en relació a la pintura, està formada per una selecció eclèctica i personal d’artistes de renom internacional i del panorama espanyol i català de tot el segle XX i per escultors actius durant l’arrencada del segle XXI. Abasta especialment obres de les avantguardes històriques, de postguerra i de ben entrada la segona meitat del segle XX, així com d’algunes personalitats artístiques ben consolidades del segle XXI.

Lluís Bassat

Lluís Bassat i Coen (Barcelona,1941) és un publicitari de renom internacional, fundador de l'agència Bassat Ogilvy el 1975 (avui en dia, Ogilvy). També és conegut com a col·leccionista d'art, per haver-se presentat a les eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona els anys 2000 i 2003 i per ser el motor creatiu de la cerimònia inaugural i de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.