Façana

Museu Frederic Marès

L'escultor Frederic Marès (1893-1991), el col·leccionista català més destacat del segle xx, va donar l’any 1946 les seves col·leccions a la ciutat de Barcelona. Dos anys més tard s’inaugurava aquest museu situat en una part de l’antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona, al cor del Barri Gòtic, del qual es conserva el pati o verger.

Escultura

Frederic Marès va convertir l’escultura en alguna cosa més que una vocació artística. Al llarg de la seva vida va reunir una extensa col·lecció d’escultura hispànica, des de l’època antiga fins al segle XIX, en la qual predomina la talla policroma. Marès també va donar una part de la seva pròpia obra escultòrica, que s’exhibeix en el seu Estudi-biblioteca.

Gabinet del col·leccionista

Desenes de milers d’objectes formen una gran col·lecció de col·leccions que documenten unes formes de vida i costums del passat, fonamentalment del segle XIX. Se n’hi poden trobar d’entranyables i insòlits, com ara ventalls, pipes, rellotges, joies, fotografies, joguines, claus de pany, pots de farmàcia o reliquiaris, que, presentats dins d’una atmosfera intimista, evoquen l’univers particular de Marès.