En este espacio se conservan los restos de una gran domus romana y de diferentes locales comerciales del siglo IV.

El 23 de abril de 2010 se abrió este nuevo espacio arqueológico de 680 m2 situado junto a la plaza de Sant Jaume. El proyecto arquitectónico de Josep Llinàs incluye un recorrido que permite ver los elementos más destacados de una domus romana, en un itinerario planteado siguiendo un modelo similar al que hay en el yacimiento de la plaza del Rei: una pasarela con una línea de circulación por el yacimiento que recorre las alineaciones de las estructuras antiguas y refuerza en planta los diversos espacios.

La casa, propiedad de un personaje importante de la ciudad, fue construida en el siglo IV, en un momento próspero y dinámico de la pequeña ciudad romana. Del siglo XIII-XIV se conservan seis silos para almacenar todo tipo de productos.

Consulta las ofertas disponibles para los usuarios del programa Gaudir Més.

Traductor de google :
Titularidad:
Centro público

Horarios

Al subsòl de l´actual carrer Sant Honorat es pot visitar una domus romana que és va construir al segle IV dC. Es conserva part del perystilum o jardí central porticat amb diversos lacus, estanys amb aigua i plantes. Al perystilum s´obrien les diferents estances, moltes d´elles decorades amb mosaics policroms i pintures. La casa disposava d´unes termes privades. La decoració de la casa i la seva situació, al costat del forum de la colònia, així com la seva extensió (va haver d´ocupar la totalitat de la insula), ens indica que l´habitatge va pertànyer a un personatge destacat de la ciutat.

Al mateix jaciment es poden contemplar restes d´altres èpoques històriques, com sis enormes sitges de l´alta edat mitjana que es van construir al Call de Barcelona. Destaca la seva capacitat i alçada, d'uns 4 metres, també el seu sistema constructiu. El conjunt medieval mostra la vitalitat econòmica i comercial del barri jueu de Barcelona al segle XIII.

Dirección:
Carrer de la Fruita, 2
Districto:
Ciutat Vella
Barrio:
el Barri Gòtic
Ciudad:
Barcelona