Àfrica ’On Air’

  • Activitats paral·leles

Una passejada pels ritmes populars del continent africà en quatre emissions que s’oferiran setmanalment durant el mes de juny.

La Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona —XRCB— i Ràdio Àfrica organitzen conjuntament aquest cicle de programes, que s’emetrà des del quiosc de Ràdio Rambles, instal·lat en una antiga parada de flors davant del Palau de la Virreina.

Escolteu-los per entendre millor la relació entre la tradició i la modernitat, i com la música està marcada pel moviment de les persones: des de les migracions forçades pròpies de l’esclavitud fins a les migracions més contemporànies. Seran sessions de discjòquei i tertúlies que es convertiran en podcasts per apropar-nos a les sonoritats de les independències africanes, als sons de les urbs africanes o a l’electrònica més futurista.

Podreu seguir les emissions, en els dies indicats, en aquest enllaç.

Dijous, 10 de juny
La memòria dels sons
Parlem sobre la importància de crear i recuperar els arxius visuals i sonors de la música tradicional d’Àfrica, de la memòria rítmica, a través dels sons que van crear estils com el blues i el jazz i de tot el llegat africà a l’altra riba de l’Atlàntic.
Amb: Jules Isaac Bikôkô Bi Njami, Papa Orbe

El viatge de les músiques africanes 
Un encreuament de camins, un espai en el qual les sonoritats d’arrel negra es troben i s’interrelacionen, un lloc on es fan visibles les línies de connexió entre diferents estils, corrents, artistes, escenes i tendències mitjançant versions i samplers, mostrant la influència d’uns artistes sobre uns altres o les formes en què una cançó es transforma en travessar fronteres o amb el pas del temps. Les empremtes de la llavor negra en la diàspora planetària.
Amb: Dr. Decker

Dijous, 17 de juny
Barcelona meets Lagos
Voodoo Club va irrompre en l’escena barcelonina i hi va aportar aire fresc per a les noves generacions. Aquestes sessions ens acosten a les músiques que s’escolten a qualsevol discoteca de Lagos, Abidjan, Jo’burg (la denominació informal de Johannesburg), Luanda o Kinshasa, amb una estètica atrevida i, sobretot, amb una actitud sense complexos. Les últimes melodies i tot el que hi ha darrere les músiques més urbanes.
Amb: Uncle Yems

Dijous, 1 de juliol
African SoundSystem
Un viatge musical en l’espai i en el temps pel continent africà amb les sessions de Diego Armando Dj, que ens durà fins a les ciutats i els deserts africans, i Dj Golf de Guinea, que ens teletransportarà a l’època de les independències a cop de soukous, highlife i afrobeat. I per acabar, el col·lectiu Jokkoo en aproparà als sons més  electrònics del continent africà.
Amb: Diego Armando DJ, Golfo de Guinea, Jokkoo Colectivo (Ikram, Mbodj)
En col·laboració amb Ràdio Rambles.

 

Dates