Alva Noto i Ryuichi Sakamoto

 • Música

Two

El festival Sónar fa vint-i-cinc anys de vida i ho celebra tancant l’edició d'enguany amb un concert inèdit que torna a portar al recinte del Teatre Grec dos genis de la creació sonora.

És un nou episodi de la col·laboració entre el Grec i el Sónar, que ja l'any 2011 van convidar aquests mateixos artistes a protagonitzar una nit compartida entre tots dos festivals interpretant el seu darrer treball fins aquell moment: summvs. Ara, sota el títol Two, presenten al mateix escenari una proposta especialment creada per a l’ocasió que, a més de noves composicions, inclourà també unes bones dosis d’improvisació. Serà un espectacle totalment nou i inèdit, així que veure’l serà tot un privilegi, i més quan el del Teatre Grec serà un dels tres únics concerts que els artistes oferiran a tot el món aquest any 2018.

Alva Noto i Ryuichi Sakamoto acaben d’editar Glass, plasmació discogràfica d'una actuació site-specific que va tenir lloc en un edifici de Connecticut (als EUA) que és obra de l'arquitecte Philip Johnson i que es va edificar el 1949. L’edifici mateix, construït en vidre i amb una sonoritat excepcional, es va convertir en mans d’aquests creadors en un instrument musical més. És una nova fita en la col·laboració d’uns artistes que han editat conjuntament  quatre discos i que l'any 2015 van compondre la banda sonora de The Revenant, el film d’Alejandro González Iñárritu.

Una cita, doncs, amb el piano de Ryuichi Sakamoto, un artista de fama mundial que va obtenir un Oscar amb la banda sonora del film L'últim emperador i amb Carsten Nicolai, un artista audiovisual i productor (més conegut amb el nom d'Alva Noto), que és considerat un dels més destacats investigadors sonors del moment.

Una col·laboració entre el Grec 2018 Festival de Barcelona i el Sónar 2018

Fitxa artística

Piano: Ryuichi Sakamoto Electrònica: Alva Noto

Dates

 • Dates
 • Espai

  Teatre Grec
  http://barcelona.cat/grec

  Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya

 • Preu
  15-40