Ballant a la sorra

 • Dansa

Maria Rovira / Trànsit

Del Somorrostro a la Casa Blanca. La bailaora Carmen Amaya va protagonitzar un sorprenent trajecte vital convertit en música i dansa.

Viure per ballar. Ballar per no morir. Carmen Amaya va néixer al Somorrostro i va conquistar públics de tot el món —fins i tot el president Roosevelt— amb el seu flamenc heterodox. Ella és la protagonista d’un recorregut coreogràfic, poètic i emocional per la seva vessant més íntima i per la seva personalitat volcànica i misteriosa. I és que, partint de la cambra buida de Begur on va morir el 1963, víctima d’una malaltia renal que combatia ballant, Amaya ens conduirà per la seva existència en un espectacle protagonitzat per ballarins contemporanis i flamencs en diàleg constant. Signa la proposta Trànsit Dansa, una companyia amb més de vint-i-cinc anys de vida creada per la coreògrafa de Mataró Maria Rovira, Premi Nacional de Dansa 1998 i autora de coreografies com Extravío, Escape, Tierra y Luna i El salt de Nijinski.

Fitxa artística

Creació i direcció: Maria Rovira; Intèrprets: Cristina Chacón, Reinaldo Ribero, Daniel Rosado, Sol Vázquez, Pere Molsosa, Eddie Pezzopane, Maria Garriga, Lara Miso, Laia Santanach, Antonella Sampieri, Roser Tutusaus; Composició musical: Juan Gómez, "Chicuelo"; Violí: Carlos Caro (violí); Arranjaments: Juan Gómez, "Chicuelo"; Dramatúrgia: Victoria Szpunberg; Disseny d'escenografia: Quim Roy; Assistència a l'escenografia: Víctor Peralta; Construcció de l'escenografia: Germán i Gustavo De Laforé; Disseny de vestuari: Ramon B. Ivars; Assistència al vestuari: Marta Ricart; Confecció del vestuari: Menkes, Singermornings, Montse Ibáñez ; Disseny d'i·luminació: Xavi Costas; Vídeo: Quim Roy, Pere Molsosa; Direcció tècnica: Bernat Jansà; Fotografia: David Ruano; Comunicació: Comedia, SL; Producció executiva: Enric Molner; Disseny de so: Xavier Gamazo ; Guitarra: Juan Gómez, "Chicuelo"; Cante: Joaquín Gómez, "Duende", José Antonio Martín, "Salao", Rosalia Vila; Percussió: Isaac Vigueras;

Author

Maria Rovira / Trànsit

Dates

 • Data d'inici
  04/07/2012
 • Data de fi
  05/07/2012
 • Calendari
  22 h
 • Espai

  Teatre Grec
  http://barcelona.cat/grec

  Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya

 • Durada
  70 min
 • Preu
  16-28 e