Compañía Rocío Molina

 • Música

Grito pelao

Un muntatge coreogràfic i musical que ens submergeix en el desig personal d'una bailaora de tenir un fill i que, tot desplegant en escena un entramat de relacions humanes, ens proposa una reflexió sobre la maternitat.

Tres dones en escena. Dos miralls que es reflecteixen l'un en l'altre i una mare. Grito pelao és l'oportunitat de veure dos animals escènics en acció. Però no es tracta només de venir a veure ballar una de les grans del flamenc, Rocío Molina, ni d'escoltar una veu capaç d'emocionar els més escèptics, la de la Sílvia Pérez Cruz. Ni tan sols de gaudir de la cohabitació escènica entre dos talents excepcionals. Aquesta vegada, Molina Cruz i Pérez Cruz, lligades per una complicitat atàvica, han decidit desprendre's de les seguretats i endinsar-se en un espai desconegut que les atreu sense remei.

Molina transforma el seu cos i la seva manera de ballar buscant, des de la quietud, una saviesa lligada al seu desig de ser mare, una recerca que uneix la vida i l'art, el ball i la pròpia identitat. I, en aquest viatge, la segueix, generosa, la veu de Pérez Cruz, que interpreta una tria de cançons delicioses, entre les quals dues de lletres lorquianes compostes per a l'ocasió. Juntes respiren fins a l'últim alè l'estructura profunda de la feminitat. No és estrany, doncs, que la bailaora convidi a compartir amb elles l'escena Lola Cruz, la seva mare, aquesta mare a qui es fan retrets i a qui es necessita, aquesta mare que també va ser filla i que, per la seva filla, tot ho donaria.

 

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona; Chaillot, Théâtre national de la Danse (París); Festival d'Avignon; Théâtre de Nîmes – scène conventionnée d’intérêt national - danse contemporaine - art et création; Bienal de Flamenco de Sevilla.

Amb la col·laboració del festival Temporada Alta (Girona - Salt), Teatros del Canal (Madrid) i el Graner, centre de creació.

Rocío Molina és artista associada del Chaillot - Théâtre National de la Danse de París.

Espectacle estrenat el 6 de juliol de 2018 al Festival d'Avignon.

Fitxa artística

Idea original: Rocío Molina Direcció artística: Carlos Marquerie, Rocío Molina, Sílvia Pérez Cruz  Dramatúrgia: Carlos Marquerie Coreografia: Rocío Molina Concepte musical: Sílvia Pérez Cruz Composició musical i lletres: Sílvia Pérez Cruz Composició flamenca: Eduardo Trassierra Paisatge sonor: Carlos Gárate Espai escènic: Carlos Marquerie (concepte i dibuixos), Antonio Serrano (disseny i materials), David Benito (animació i projeccions)  Disseny de la il·luminació: Carlos Marquerie  Ajudant de direcció i coreografia: Elena Córdoba DIsseny del vestuari: Cecilia Molano Assistents de vestuari: Esmeralda Dias, Emilia Ecay Documentació: Elena Córdoba, Cecilia Molano Fotografia del programa: Pablo Guidali Text del programa: Pablo Caruana Traducció al francès: Christilla Vasserot Poema For a fatherless son: Sylvia Plath

Interpretació: Rocío Molina Cruz (baile), Sílvia Pérez Cruz (veu), Lola Cruz (dansa) Músics: Eduardo Trassierra (guitarra), Carlos Montfort (violí), José Manuel Ramos “Oruco” (compás), Carlos Gárate (electrònica)

Direcció tècnica i tècnic de la il·luminació: Antonio Serrano So: Juan Casanovas, Javier Álvarez Vídeo i maquinària: David Benito Regidoria: María Agar Martínez

Producció: Danza Molina Producció de la companyia: Magdalena Escoriza Direcció executiva de la compañía: Loïc Bastos

Video

Dates

 • Dates
 • Espai

  Teatre Grec
  http://barcelona.cat/grec

  Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya

 • Durada
  120
 • Llenguatge
  Castellà
 • Preu
  15-30