Concert by a Band Facing the Wrong Way

 • Música

Needcompany

Una de les companyies més prestigioses de l'escena europea presenta un muntatge sobre l'esforç. Sí, veurem uns intèrprets que lluiten per comunicar-se... tot i que orienten els seus intents en la direcció equivocada.

Concert by a Band Facing the Wrong Way és el retrat d'un grup de decadents artistes occidentals que corren incansablement cap endavant. No és clar si fugen de la misèria d'un món que no és el seu o si corren cap a ella. Aquesta representació és com una olla a pressió plena d'un esforç il·limitat, un esforç que genera un optimisme exuberant... que ha perdut el nord completament. La "Band Facing the Wrong Way" del títol la formen Rombout Willems a la guitarra, Nicolas Field a la bateria i Maarten Seghers com a cantant i ballarí.

Els esforços d'aquests músics per comunicar-se amb el seu públic no tenen límits, és cert, però s'adrecen cap a una direcció equivocada. S'escolten els crits, però el que es crida no és sempre comprensible. Una composició ràpida com un llamp, una coreografia per a uns homes que no deixen d'avançar... Els sons que produeixen els artistes, els seus gestos, la llum, reverberen en la paret de darrere de l'escenari. I l'eco d'aquest esforç esdevé una tragèdia en si mateixa.

És la nova creació d'una companyia que treballa en camps que van del teatre, la dansa i la performance a l'art visual i l'escriptura, sempre a la recerca de l'autenticitat i el significat. A més de multidisciplinària, la formació té un caràcter multilingüe i plurinacional, ja que aplega components de set països.

Ens referim a la Needcompany, creada el 1986 pel director d’escena Jan Lauwers (fa uns mesos vam veure a Barcelona el seu Begin the beguine) i Grace Ellen Barkey, i a qui l'any 2001 es va afegir Maarten Segher, director d’aquest muntatge.

 

Una coproducció de Needcompany, L'Auditori i el Malta Festival Poznań.
Concert by a Band Facing the Wrong Way forma part de la programació del cicle Escenes de L'Auditori.

Amb el suport del Belgian Federal Government’s Tax Shelter i les autoritats flamenques.

Fitxa artística

Autoria: Maarten Seghers Direcció i dramatúrgia: Maarten Seghers Interpretació: Nicolas Field, Maarten Seghers, Rombout Willems Composició musical: Maarten Seghers Interpretació musical: Nicolas Field, Maarten Seghers, Rombout Willems Disseny de l'escenografia: Maarten Seghers Vestuari: Lot Lemm Ajudantia de direcció: Morgane Benyamina Producció: Needcompany Fotografia Morgane Benyamina Fritzwelch

Dates

 • Dates
 • Espai

  L'Auditori
  http://www.auditori.cat

  Carrer de Lepant, 150, 08013 Barcelona

 • Durada
  60
 • Llenguatge
  Català
 • Preu
  20