Debats postfunció: Creació, colonialitat, racisme

  • Activitats paral·leles

Trobades que s’organitzen després d’algunes de les representacions del Grec per reflexionar i dialogar sobre el racisme, l’alteritat en l’escena cultural barcelonina i la presència en les arts escèniques de la població africana i afrodescendent.

Dijous, 8 de juliol
Després de la representació de FAM, al Mercat de les Flors
Cossos i moviment: alliberar el cos de la pressió social
Debat amb Kathy Sey, Laia White i Clara Peya sobre l’espectacle FAM, de Les Impuxibles. El cos, el color de la pell o els cabells són els trets físics distintius que estableixen les fronteres de color per les quals es regeixen les relacions en la nostra societat. Les integrants rescataran algunes reflexions que ens portaran a analitzar de manera crítica i humil, mitjançant la mirada i el cos, el món on vivim.
Amb Kathy Sey, Clara Peya, Adriana Peya i Laia White.

Divendres, 9 de juliol
Després de la representació de Combat de negre i de gossos, al Teatre Tantarantana
L’esdevenir negre del món
"L’Àfrica és aquí i l’Àfrica som nosaltres. Els culpables que l’Àfrica sigui com és avui, amb totes les seves crisis i misèries, som nosaltres. Nosaltres som els gossos que borden i estan allí per protegir l’Edèn occidental, l’illa de seguretat representada en aquesta peça per una obra en construcció. Representar aquest text és posar en evidència les dinàmiques d’opressió, estupidesa, mesquinesa que governen el nostre món, que han estat els motors del colonialisme i que continuen essent els motors de totes les opressions presents, nacionals i mundials". Ho diu Roberto Romei, director d’aquesta posada en escena de l’obra de Bernard-Marie Koltès al Teatre Tantarantana. Ell parla amb la dramaturga i directora Denise Duncan en una conversa que s’endinsa en les formes de perpetuació del poder més enllà de l’episodi colonial que recrea el muntatge. Recuperarem els pensaments de l’historiador i teòric polític camerunès Achille Mbembe,  com els que feien referència al que ell anomenava "l’esdevenir negre del món", per reflexionar entorn a l’alienació del proletariat negre.
Amb Denise Duncan, Roberto Romei

Dimarts, 20 de juliol
Després de la representació de No es país para negras, SAT! - Sant Andreu Teatre
"Jo soc negra o afro. Què és ser afroespanyola? Vaig néixer i vaig créixer en un país on no es reconeix la meva nacionalitat perquè tinc un color de pell diferent. Vaig créixer amb el sentiment de no pertànyer enlloc". Ho diu Silvia Albert Sopale, intèrpret i autora, d’un muntatge que reflexiona sobre com la societat veu (o no veu) els afrodescendents, i com aquesta mirada pot afectar-nos íntimament i en la construcció de la nostra identitat. No es país para negras és una obra que mostra els microracismes, les formes més subtils que adopta el racisme.
Amb Silvia Albert

Els debats es duran a terme en col·laboració amb l’equip del Decenni de l’ONU per als afrodescendents (2015-2024) a Espanya.

Activitats gratuïtes

Dates

  • Calendari
    8, 9 i 20 de juliol
  • Espai

    Diversos espais

  • Preu
    [field_price]