Explore el jardín de los Cárpatos

  • Escena híbrida
  • Grec en obert

JOSÉ Y SUS HERMANAS

Parlem del turisme? Segurament no hi ha millor moment per plantejar-se la validesa d’un país fet de sol, platja i para-sols. La companyia José y sus Hermanas ho fa amb un espectacle multidisciplinari que passa pel Festival en format de work in progress.

Segur que els coneixeu, perquè aquesta companyia jove ha signat dues creacions escèniques especialment originals en la forma i decididament punyents en el fons. La primera va ser Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, una mena de cabaret polític que repassava els anys de la dictadura franquista, des dels ulls dels qui no els van viure, però n’han rebut l’herència. Poc després revisaven, amb ulls crítics, el sistema educatiu a Arma de construcción masiva. I ara tomben la mirada cap al turisme per preguntar-se pels viatges massius, pels sistemes que han permès amb tota impunitat la corrupció dels paisatges desapareguts darrere de blocs d’apartaments vacacionals o per la trajectòria de la “Marca España” i la seva petjada en la nostra identitat des del franquisme fins a l’actualitat. Tindrem la capacitat de reinventar els viatges i el turisme? S’ho pregunten els i les integrants de José y sus Hermanas en un treball que comença un cop més amb una acurada feina de documentació i que continua amb l’elaboració d’un seguit de càpsules que són la base del treball de la companyia. Exploren els conceptes de veritat i ficció fent ús d’un llenguatge multidisciplinari que abasta des dels cossos dels artistes fins a la música, passant pel vídeo i el text, en un dispositiu escènic híbrid on la realitat i el món digital es combinen més que mai i contribueixen a crear un relat diferent sobre el turisme. En el procés de creació hi han col·laborat des del director escènic xilè Marco Layera fins a l’artista audiovisual Albert Capó, entre altres. Els membres de la companyia també han pogut trobar-se amb diversos agents vinculats al món de la cultura i la societat contemporànies, com ara el filòsof Jorge Luis Marzo, l’activista Santi Araña i part de l’equip directiu de Creuers de Barcelona.
És la proposta, en format de work in progress, d’una companyia que té com a objectiu principal convidar el públic a projectar mirades noves que li permetin establir noves relacions sobre els temes que toquen els seus espectacles, sempre anant més enllà de la caricatura o la denúncia.
Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i José y sus Hermanas.
Amb la col·laboració del Festival TNT, el festival Temporada Alta, el festival MeetYou Valladolid i l’ICEC.
Residència a Fabra i Coats Fàbrica de creació i acompanyament del Graner - Centre de creació.
Agraïments: Tania Beyeler, Jorge Luis Marzo, Santi Araña, María del Mar Pérez, Lucía García, Moisés
El dispositiu de visualització del work in progress pren com a punt de partida una pàgina web. Aquesta pàgina web estarà dividida en tres espais ben diferenciats: el museu, l’streaming i “La fiesta del ladrillo”. Per viure l’experiència cal que reserveu la vostra entrada mitjançant el següent enllaç. Un cop reservada, rebreu un correu amb les instruccions a seguir. 

Fitxa artística

Creació: José y sus Hermanas Interpretació: Alejandro Curiel, Marta Díez, Carolina Manero, Gemma Polo, Glòria Ribera Dramaturgista: Nacho de Antonio Antón Assessoria d’escena: Marco Layera Vídeo: Maria Aponte Disseny audiovisual: José y sus Hermanas Escenografia i vestuari: Patricia Albizu Producció: Alejandro Curiel, Carolina Manero Producció executiva: Marta Díez, Pia Mazuela Comunicació: Gemma Polo, Glòria Ribera Distribució: Palosanto Projects

Video

Dates

  • Calendari
    14, 15 i 16 de juliol
  • Espai

    Espectacle en línia

  • Llenguatge
    Català i castellà
  • Preu
    Activitat gratuïta