Les bruixes de Salem

 • Teatre

Arthur Miller / Andrés Lima

Un dels episodis més foscos de la història dels EUA es converteix, en mans d'un dels principals dramaturgs del segle XX, en una al·legoria del maccarthisme. Aquesta coproducció del Grec, el Teatre Romea i el Centro Dramático Nacional obre el festival amb un repartiment espectacular dirigit per un dels fundadors d'Animalario.

L'any passat va fer un segle del naixement d'Arthur Miller, un dramaturg l'obra del qual es caracteritza per una forta càrrega social i política, amb un esperit crític que, a Les Bruixes de Salem, al·ludeix a un episodi d'histèria col·lectiva registrat a Salem (Massachusetts) el 1692. Una petita comunitat rural amb unes normes religioses i de conducta especialment estrictes es veu sacsejada per un rumor: una de les noies del poble és víctima d'un malefici. La sospita que hi ha bruixes a la comunitat i els enfrontaments entre colons per la possessió de terres acabaran provocant la cruel condemna a mort de prop de vint-i-cinc persones, la major part de les quals eren dones. L'atmosfera opressiva i irracional que es viu al Salem de l'obra va ser creada, però, com a reflex de l'ambient que es vivia als EUA dels anys cinquanta, durant un maccarthisme del qual Miller mateix va ser víctima. De fet, l'any 1957 va ser acusat de desacatament al Congrés per no haver volgut revelar noms de suposats comunistes americans, una sentència que finalment va ser anul·lada. El Grec Festival de Barcelona torna a portar a escena la peça en una traducció d'Eduardo Mendoza que dirigeix el conegut director, actor i dramaturg Andrés Lima. Lluís Homar, Borja Espinosa, Nora Navas, Nausicaa Bonnín, Albert Prat, Carles Canut, Carles Martínez, Míriam Alemany, Carme Sansa, Miquel Gelabert, Anna Moliner, Marta Closas, Joana Vilapuig, Núria González i Yolanda Sey són els quinze actors i actrius que formen el repartiment d'aquesta peça, el retrat escènic d'un fet històric particularment estrany i sinistre.

Una coproducció del Grec 2016 Festival de Barcelona, el Teatre Romea i el Centro Dramático Nacional.

A la funció de Les bruixes de Salem del 4 de juliol hi haurà un servei d’audiodescripció i acompanyament. En aquestes mateixes funcions hi haurà disponibles programes en braille i en lletra impresa accessible per a persones amb discapacitat visual.

Amb la col·laboració de l’ONCE i l’Institut de persones amb discapacitat.

El 3 de juny, a les 19.30 h, hi haurà una conversa sobre aquest espectacle a la Biblioteca Jaume Fuster.

Fitxa artística

Autoria: Arthur Miller; Direcció: Andrés Lima; Traducció: Eduardo Mendoza ; Interpretació: Lluís Homar, Borja Espinosa, Nora Navas, Nausicaa Bonnin, Carles Canut, Albert Prat, Carles Martínez, Míriam Alamany, Carme Sansa, Miquel Gelabert, Anna Moliner, Marta Closas, Joana Vilapuig, Núria Golla, Yolanda Sey; Música original: Jaume Manresa; Espai sonor: Jaume Manresa, Jordi Ballbé ; Escenografia i vestuari: Beatriz San Juan ; Caracterització: Toni Santos; Direcció tècnica: Carles Capdet; Il·luminació: Valentín lvarez; Ajudant de direcció: Ester Nadal; Direcció de producció: Amparo Martínez; Cap de producció: Maite Pijuan; Producció executiva: Marina Vilardell; Premsa: Andreu Rami, Anna Casasayas, Marta Ferrà;

Video

Dates

 • Data d'inici
  01/07/2016
 • Data de fi
  05/07/2016
 • Calendari
  22 h
 • Espai

  Teatre Grec
  http://barcelona.cat/grec

  Passeig de Santa Madrona, 36, 08038 Barcelona, Espanya

 • Durada
  150 min
 • Llenguatge
  Espectacle en català
 • Preu
  18-30 €