M.U.R.S.

 • Teatre

La Fura dels Baus

Després de vint anys, en aquest 2014 d'aniversari, els quatre creadors de La Fura dels Baus tornen a inventar conjuntament un espectacle revolucionari. Benvinguts a una experiència de futur pensada perquè pugueu jutjar el present des d'una perspectiva nova.

A partir de l’evocació de la població assetjada, La Fura ens proposa M.U.R.S., un experiment ciutadà, un espectacle instal·lació on el públic podrà interactuar lliurement només seguint criteris d’intel·ligència i eficiència. M.U.R.S. vol ser el primer smartshow de la història, un repte col·lectiu que instal·larà l’espectador en la vivència d’un món en què les premisses que hauran de governar les ciutats del futur seran explotades fins a les darreres conseqüències. Fins on serem lliures i capaços de dirigir i comprendre la nostra pròpia vida? Podrem distingir la veritat de la mentida? Podrem o sabrem revoltar-nos i sortir de tots els setges (comunicatius, tecnològics, polítics…) als quals potser ens veurem sotmesos?

Assessorats per dos prestigiosos centres universitaris, el departament d’Open Systems de la Universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, els components de La Fura dels Baus han treballat uns mesos al Futurelab de l’institut Ars Electronica de Linz (Àustria) i al Massachusetts Institute of Technology (MIT) per tal de desenvolupar els fonaments de l’smartshow amb què s’ha construït M.U.R.S.
 

Fitxa artística

Direcció i creació: La Fura dels Baus; Direcció artística: Pep Gatell, Carlus Padrissa i Pera Tantiñà. Amb la col.laboració de Jürgen Müller; Dramatúrgia: La Fura dels Baus, Marc Chornet; Composició i direcció musical: La Fura dels Baus, Carles López Campmany; Intèrprets: Javiera Gazitua, Juanjo Herrero, Diana Gadish, Lawrence Stanley, Laia Oliveras, Xabier Artieda, Blanca Pascual, Rosa Serra, Tatin Revenga. ; Direcció tècnica: Kiku Martínez i Masana; Direcció de producció: Nadala Fernández; Disseny i programació d'interactius: Pelayo Méndez, Rafael Redondo; Disseny i producció de vídeo i motion graphics: Tigre Lab; Enregistrament d'imatges: Sara López, Nico Di Masso; Making Off: Yvan Argos; Xarxes i connectivitat: Iglor Soluciones audiovisuales, S.L.; Programació d'app: Inqbarna; Escenografia: La Fura dels Baus, Irene Dobon, Pep Padrós (Anigami); Disseny d'il·luminació: La Fura dels Baus, Pere Anglada; Disseny de so / concepció sonora: La Fura dels Baus, Oriol Llistar; Disseny de vídeo: Xavier Correa Massero; Ajudant de producció: Sergio Vega; Assistència a la producció: Helena Fernández García-Ruz; Assessorament tècnic en enginyeria del programari: Jordi Vilà; Figuració: Escola Eòlia; Experiment col·lectiu: Universitat de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili; Tèxtils escenogràfics: Teatrerya; Il·lustració: Jordi Vila Delclòs; Comunicació: Adrià Cortadellas; Agraïments: Castell de Montjuïc, MagmaCultura, Tarpuna, ONCE Catalunya, Josep Perelló, Fabra i Coats - Fàbrica de creació, Judy Lomas, Bawauati, Companyia General del Foc (Ramon Llonch, Franc Agramunt);

Video

Dates

 • Data d'inici
  30/06/2014
 • Data de fi
  05/07/2014
 • Calendari
  22 h
 • Espai

  Castell de Montjuïc
  http://www.bcn.cat/castelldemontjuic

  Carretera de Montjuïc, 66, 08038 Barcelona

 • Durada
  75 min
 • Preu
  18e