Port Arthur

 • Teatre

Jordi Casanovas

La transcripció real d'un interrogatori policial es converteix en una peça teatral en la qual la ficció i la realitat es confonen en un joc pertorbador. La signa un dels autors més coneguts de la dramatúrgia catalana contemporània.

Un home ha estat detingut. L’acusen d’haver provocat un crim terrible. Ell no recorda res. Dos inspectors de policia li faran preguntes perquè en faci memòria. O potser pretendran que es cregui tot el que ells li relatin.

Els documents reals del cas, filtrats per WikiLeaks, prenen la forma d'un muntatge teatral que ens convida a pensar què passa per la ment d'un home que ha comès un crim espantós, i per què la memòria mira d'esborrar els fets traumàtics de la nostra existència. Som el que recordem o el que els altres ens diuen que hem fet?

Aquesta és una bona oportunitat per tornar a treballar amb material real i convertir-lo en una nova ficció, independent de la informació que no es desprengui del text mateix, de la transcripció mateixa, dotant-la de valor dramàtic i dibuixant les històries no explicades dels personatges. Una nova oportunitat per comprovar com la realitat és material per a la ficció, com pot generar-nos milers de preguntes i com pot inquietar els espectadors.

Una coproducció de Velvet Events i el festival BCNegra.

Amb la col·laboració d'Atrium Viladecans.

Fitxa artística

Direcció i dramatúrgia: Jordi Casanovas; Traducció: Sílvia Sanfeliu; Interpretació: Dafnis Balduz, Manel Sans, Javier Beltrán; Locució: Joan Salvat; Composició musical: José Roselló; Vestuari: Irantzu Ortiz i Silvia Iglesias; Disseny d'il·luminació: Xavier Xipell i Pati Cortés; Direcció tècnica: Xavier Xipell i Pati Cortés ; Disseny de so / concepció sonora: José Roselló; Ajudant de direcció: Sílvia Sanfeliu; Producció: Carles Manrique (Velvet Events); Ajudant de producció: Julia Simó; Distribució: Elena Blanco (Magnetica Management); Fotografia: David Ruano;

Video

Dates

 • Data d'inici
  13/07/2016
 • Data de fi
  24/07/2016
 • Calendari
  de dimecres a diumenge, 20 h
 • Espai

  CCCB
  http://www.cccb.org

  Carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona, Espanya

 • Durada
  60 min
 • Llenguatge
  Espectacle en català
 • Preu
  18 €