Sala Montjuïc

 • Altres

Pantalla Grec

Al Grec Festival de Barcelona també hi ha cinema, com el que ens porta aquest cicle, un clàssic de l’estiu que permet veure bones pel·lícules a la nit i a l’aire lliure a Montjuïc. El Grec, a la pantalla.

El cinema més fresquet i complet de la ciutat torna a la seva cita amb els cinèfils barcelonins. Projecta una pila de pel·lícules triades amb cura i en rigorosa versió original amb subtítols que podreu veure asseguts a la gespa o en una gandula mentre us feu passar la calor de l’estiu. Recordeu que les sessions van precedides d’una actuació musical i d’un curtmetratge i que, enguany, la proposta inclou quatre Nits Grec a les quals no podeu faltar.

NITS GREC

29 de juny – La nit del talent català

20.45 h Concert: Mazoni
Potser el nom del seu projecte musical soni a italià, però Jaume Pla és de la Bisbal d’Empordà i amb 13 anys ja tocava amb Carles Sanjosé (Sanjosex). Avui és una de les veus més respectades del pop en català, un cantautor que va ser capaç de passar-se 31 dies seguits de gira i que, ara, passa per Montjuïc per interpretar temes del seu últim disc: Carn, os i tot inclòs.
22 h Projecció del curtmetratge Compatible, de Pau Bacardit (Espanya, 2017)
La casa domòtica on viu l’Isaac i que s’hauria de poder controlar amb una simple empremta dactilar no li fa ni cas… No li quedarà cap altra opció que anar a demanar ajuda a l’empresa que ha instal·lat el sistema, perquè hi ha un problema de compatibilitat.
22.15 h Projecció de Tierra firme (Espanya, 2017) de Carlos Marques–Marcet (Presentació a càrrec del director)
Es pot viure l’amor, la família i la vida d’una manera diferent de la més convencional i, malgrat tot, mantenir-se units? S’ho pregunten l’Eva, la Kat i en Roger, mentre viatgen en vaixell pels canals de Londres. Amb Oona Chaplin, Natalia Tena, David Verdaguer i Geraldine Chaplin, entre d’altres.

6 de juliol -Nit d’homenatge a Leonard Bernstein

20.45 h Concert: Big Pocket Orchestra (Bandes sonores revisitades)
El cinema i la televisió són la font d’inspiració d’una formació nascuda el 2015 per animar l’existència als fans declarats de Nino Rota, Henry Mancini i tants altres compositors mítics. Segur que sona Bernstein…
22.00 h Projecció de West Side Story (Estats Units, 1961), de Robert Wise
Un dels musicals cinematogràfics més famosos de la història porta Romeu i Julieta al cor de Nova York, li posa música de Leonard Bernstein i fa interpretar la història a uns joves actors i actrius de talent excepcional. Cal alguna excusa per tornar a veure Natalie Wood, Richard Berymer, Rita Moreno o George Chakiris a la pantalla? Jets i Sharks, a Montjuïc.

25 de juliol  - Nit d’homenatge a l’Studio Ghibli

20.30 h Concert: Banda Municipal de Barcelona
La Banda Municipal de Barcelona s’afegeix a la programació del Grec oferint als espectadors i espectadores un concert especial a Sala Montjuïc en el qual  interpreten temes de les bandes sonores d’uns films molt especials: els dels estudis japonesos Ghibli. Sí, us parlem dels estudis creats pels mítics Hayao Miyazaki (La princesa Mononoke, El viatge de Chihiro...) i Isao Takahata (La tumba de las luciérnagas). Bandes sonores d’uns clàssics de l’animació oriental que, també a occident, són part de l’educació sentimental de tota una generació.
22.00 h Projecció La tumba de las luciérnagas (Japó, 1988) d’Isao Takahata
La primera pel·lícula dirigida per Takahata amb Studio Ghibli va ser, també, la més popular de la seva filmografia. L’acció d’aquest film d’animació passa a Kōbe els últims mesos de la Segona Guerra Mundial i mostra la lluita desesperada de dos germans per sobreviure al conflicte. No és pas un film alegre, però és considerat una de les millors pel·lícules sobre la guerra que s’hagin fet mai i una obra mestra del cinema d’animació.

30 de juliol - Nit especial de l’Orient Mitjà

20.45 h Concert de Hamsa Hamsa (música sefardita i de l’Orient Mitjà)
Una formació barcelonina que porta al present ritmes i melodies ancestrals. La tradició sefardita i de l’Orient Mitjà, però també el flamenc, el jazz i la música balcànica són part del seu univers sonor.
22.00 h Projecció d'El viajante (França, 2017), d’Asghar Farhadi
La parella formada per Emad i Rana ha de deixar el seu pis al centre de Teheran a causa del mal estat de l’edifici per instal·lar-se en una nova llar de manera provisional. Però una trobada amb un estrany que s’escola per accident en la seva intimitat ho trastocarà tot. Un film misteriós i emotiu amb el qual Farhadi va guanyar l’Oscar al millor film de parla no anglesa del 2017, tot i que es va negar a viatjar als EUA a recollir-lo després que Trump vetés l’entrada al país als seus compatriotes.

Dates

 • Data d'inici
  29/06/2018
 • Data de fi
  03/08/2018
 • Dates
 • Espai

  Castell de Montjuïc
  http://www.bcn.cat/castelldemontjuic

  Carretera de Montjuïc, 66, 08038 Barcelona

 • Llenguatge
  Versió original subtitulada en castellà
 • Preu
  6 - 6,5 €