Teatre català: privilegi blanc i representacions colonials

 • Activitats paral·leles

Col·lectiu Tinta Negra: Denise Duncan, Vicenta Ndongo, Adeline Flaun

Un cicle de debats que es planteja com una oportunitat per reiniciar una conversa inacabada entre afrodescendents i africans, i entre aquestes persones i la ciutat en la qual viuen.

Des de fa temps, Tinta Negra, el col·lectiu d’actrius, actors i creadors i creadores escènics negres de Catalunya, observa i denuncia certes pràctiques racistes a les arts escèniques. En aquest espai reflexionaran sobre les dificultats que es troben pel seu color de pell en l’escena del teatre català. També es debatrà sobre el llegat colonial i la importància de treballar des d’altres paradigmes, i sobre les arts escèniques com a mitjà de resistència i denúncia de les discriminacions que suporten molts creadors negres africans i afrodescendents.

A la imatge, King Kong – el Musical, una opera jazz escrita per Pat Matshikiza el 1958 que relata l’ascens i la caiguda del campió de boxa Ezequiel “King Kong” Dlamini. Va ser el primer musical sud-africà completament negre que va ajudar a crear un nou conjunt d’oportunitats per als sud-africans negres en les arts.

Més informació:

https://www.salabeckett.cat/activitat-resta/teatre-catala-privilegi-blanc-i-representacions-colonials/

Dates

 • Dates
 • Espai

  Sala Beckett - Poblenou
  https://www.salabeckett.cat/

  Pere IV, 228-232 / Batista, 11

 • Preu
  [field_price]