Wiriko

  • Activitats paral·leles

Es pot explicar l’Àfrica a partir dels seus artistes? Pregunteu-ho a Wiriko, una entitat que és tot un referent en la promoció de l'art, la cultura i la creativitat d'arrels africanes mitjançant el periodisme, la comunicació cultural, la formació i l'agitació.

El nom de Wiriko és un terme bantú que encara es fa servir entre la comunitat afrocubana i que significa ‘despert’. I així, desperts, són els i les periodistes de Wiriko que s'encarregaran de presentar-nos els artistes i les diverses escenes artístiques del continent en una desena d'articles en els quals ens parlaran del context on viuen aquests creadors i creadores i de la situació de les comunitats africanes a les ciutats de les quals provenen: des de Tànger, Lagos i Johannesburg, fins a París, Brussel·les o, és clar, la Barcelona africana.

Les dones a l'escena artística del continent, una anàlisi de les músiques africanes que ens portarà de la rumba als afrobeats (a la imatge, Fatoumata Diawara, que actua el 5 de juliol al Teatre Grec), la creativitat a les grans urbs africanes a partir del cas del creador Qudus Onikeku i el projecte Afropolis, la dansa contemporània africana amb una atenció especial a la coreògrafa Germaine Acogny, el conjunt d’artistes i creatius afrodescendents a Barcelona i el conjunt de Catalunya o la indústria cinematogràfica africana són només alguns dels temes de què tractaran els articles.

Per a més informació, consulteu el web

 

 

Dates

  • Calendari
    Del 27 de juny al 31 de juliol
  • Espai

    Espectacle en línia

  • Preu
    activitats gratuïtes