Una única targeta moneder inclourà tots els ajuts que atorguen els serveis socials

La Targeta Barcelona Solidària entrarà en funcionament aquest 2020 amb l’objectiu de simplificar el procés burocràtic i de potenciar l’autonomia i reduir l’estigmatització de les persones usuàries. La targeta, que es començarà a implementar durant les properes setmanes, preveu arribar a 16.000 famílies i d’entrada gestionarà 19 milions d’euros.

07/01/2020 15:52 h

Ajuntament de Barcelona

La nova targeta simplificarà en una de sola tres targetes: la del Fons d’Infància, la del B-Mincome i la targeta d’alimentació actual. D’aquesta manera es vincularan en una única targeta tots els ajuts econòmics que els serveis socials municipals o bé altres entitats d’atenció social concedeixen a les unitats familiars.

La Targeta Barcelona Solidària serà nominal i no permetrà treure diners en efectiu. Es podrà fer servir als comerços que tinguin datàfon per comprar productes com aliments, roba i calçat o per pagar matrícules escolars, rebuts o altres tipus d’abonaments. Les persones beneficiàries de la targeta seran persones que ja siguin usuàries dels serveis socials de l’Ajuntament, amb un expedient obert i una valoració social acreditativa.

Actualment ja s’han adherit al projecte al voltant d’una cinquantena de socis privats, com parades dels mercats municipals, serveis del sector de la salut o establiments diversos, però l’objectiu és que s’hi adhereixin socis nous.

La Targeta Barcelona Solidària és un dels mecanismes de les accions previstes al pla d’acció Impulsem! per modernitzar i agilitzar la gestió dels serveis socials municipals.

Voleu saber a quines ajudes teniu dret?

El web Les Meves Ajudes us permet conèixer les ajudes socials de manera anònima i independentment de quina sigui l’Administració que les gestiona.