Acord amb el CERN per col·laborar amb el programa Collide International

L’objectiu de la col·laboració amb el Laboratori Europeu de Física de Partícules (CERN) és fomentar la recerca i la visibilitat de la innovació científica i artística a través del Premi Collide International. L’aliança s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència per impulsar la visibilitat i la divulgació de la ciència.

27/03/2019 15:13 h

Ajuntament de Barcelona

La nova col·laboració,prevista per al període 2019-2021, és una convocatòria artística anual perquè artistes de totes les edats i nacionalitats proposin projectes artístics que s’inspirin en la recerca i la innovació científica que es realitza al CERN i els comencin a desenvolupar en espais de creació col·laborativa com la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Barcelona és la tercera ciutat que col·labora amb el programa Collide International.

Els creadors faran una estada de tres mesos a la seu del CERN a Ginebra i un mes a la Fabra i Coats, on els creadors treballaran amb les comunitats artístiques i científiques locals i amb diferents programes culturals amb l’objectiu de fomentar noves expressions artístiques més enllà de les disciplines tradicionals. També es desplegaran accions educatives al voltant de la relació entre la ciència i l’art.

La convocatòria del programa Collide International ja està oberta. Fins al 17 de maig, es poden fer les inscripcions a l’enllaç següent: https://arts.cern/collide-international-barcelona-2019.

El Pla Barcelona Ciència consta de tres eixos fonamentals: el suport municipal a la recerca i la innovació, la consolidació de la capitalitat científica de Barcelona i l’impuls d’un laboratori urbà d’innovació. El pla ha incrementat en 2,4 milions d’euros el finançament municipal de projectes de recerca i innovació impulsats per centres de Barcelona i l’àrea metropolitana.

Etiquetes associades a la notícia