Activada l’alerta per mal estat de la mar i per ventades

Davant la situació meteorològica, s’han activat els plans bàsics municipals d’emergència per mal estat de la mar (dilluns, 6 de febrer) i per ventades (dimarts, 7 de febrer, a la tarda), tots dos en fase d’alerta. Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció o en mal estat. També cal extremar les precaucions si es fan activitats a l’aire lliure. Es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges, i es demana evitar l’accés a les platges.

06/02/2023 15:59 h

Ajuntament de Barcelona

Mal estat de la mar

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní per barrar el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones.

Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha un avís de mal estat de la mar, quan hi ha una probabilitat alta d’onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes de la mar, i hi ha perill per a les persones o es poden produir destrosses en el mobiliari.

Ventades

Davant la previsió de vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident i revisar els elements fixos (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc.).

Al carrer, cal anar amb compte amb els vehicles aparcats, ja que el vent pot fer caure les motos o algun element del mobiliari urbà. És convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i cal prendre precaucions davant d’edificacions en construcció o en mal estat.

 

Etiquetes associades a la notícia