Activada l’Operació Fred per atendre persones sense llar

Davant la baixada generalitzada de les temperatures a la ciutat i en previsió que puguin apropar-se als 0 ºC, s’activa l’Operació Fred en fase d’alerta. En total es disposarà de 262 places addicionals i els equips del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), del Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP) i de la Creu Roja sortiran al carrer per contactar amb les persones sense llar que pernocten a la via pública i oferir-los la possibilitat d’allotjar-se en un centre municipal.

21/01/2023 22:06 h

Ajuntament de Barcelona

El dispositiu és dinàmic i s’anirà adaptant a la demanda que calgui atendre. De moment, s’activen 262 places, que es reparteixen de la manera següent:

  • 75 places del Centre d’Acolliment d’Emergència (CAE)
  • 73 places addicionals al mateix CAE
  • 34 places exclusivament per a dones al Centre d’Estades Breus (CEB) que hi ha a la planta superior del CUESB
  • 80 places a l’equipament municipal del passatge del Dos de Maig

L’Operació Fred s’activa cada any entre els mesos de desembre i març en fase preventiva i reforça els serveis habituals per facilitar que les persones sense llar disposin d’un espai per poder fer estades puntuals i rebre atenció social i sanitària. Des de l’activació de la fase preventiva, l’1 de desembre, s’han atès 350 persones en coordinació amb la quarantena d’entitats que formen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

Més informació

Etiquetes associades a la notícia