“Anem a l’hort”: una mirada comunitària dels serveis socials al territori

Una desena de persones usuàries del Centre de Serveis Socials del Guinardó participen en l’hort urbà del barri, on aprenen a treballar la terra per a l’autoconsum i es vinculen al teixit social del territori.

08/07/2021 11:22 h

Homera Rosetti

Les iniciatives d’agricultura social demostren tenir un gran potencial a l’hora de fomentar tant la sostenibilitat ambiental com la vinculació de la ciutadania al teixit social del territori. L’equip del Centre de Serveis Socials del Guinardó va posar en marxa, al març, el projecte “Anem a l’hort”, amb la finalitat d’incorporar unes deu persones usuàries del centre a l’activitat de l’hort urbà del barri.

Els i les participants del projecte aprenen a treballar la terra per a l’autoconsum i participen en un espai comunitari basat en l’empoderament social i les relacions igualitàries entre les persones. A més, milloren l’alimentació i les habilitats socials i recuperen la il·lusió per implicar-se amb l’entorn. Es tracta d’un grup heterogeni quant a edat, sexe i nacionalitat, que per diferents motius viu un moment de dificultat i s’ha acostat al centre a la recerca de nous recursos. Aquest és el cas del Joel, de qui expliquem la història en aquest vídeo.

“Anem a l’hort” forma part de la visió comunitària del treball dels serveis socials de Barcelona al territori. L’objectiu és fomentar l’autonomia i el benestar de les persones, i alhora enfortir les xarxes de relació i cura al territori.

Etiquetes associades a la notícia