Ara és més fàcil entrar gratis al Park Güell

La millora del registre Gaudir Més fa més fàcil i accessible obtenir entrades gratuïtes diàries per al Park Güell a totes les persones empadronades a Barcelona. Prop de 60.000 ciutadans i ciutadanes visiten mensualment aquest espai sense cap cost.

23/05/2022 16:24 h

Ajuntament de Barcelona

El registre es pot fer presencialment a les oficines d’atenció ciutadana (OAC) amb cita prèvia o a l’oficina virtual de tràmits. Una vegada donats d’alta, els usuaris es poden descarregar gratis una entrada de dia al recinte sense reserva prèvia a través del mòbil o l’ordinador. L’entrada s’ha de descarregar el mateix dia que es faci la visita.

El servei està disponible els 365 dies de l’any. A més, és compatible amb ofertes d’altres equipaments públics i privats adherits. 

També es pot accedir al Park Güell de manera gratuïta amb el carnet de veïns de la Salut, Vallcarca, el Coll, el Carmel, Can Baró i el Baix Guinardó i amb el carnet per a les escoles de la zona. Els veïns i veïnes, escoles, esportistes i passejadors de gossos representen el 87% dels accessos gratuïts diaris.

Espai obert i sostenible

Igualment es manté la reserva d’unes franges horàries úniques exclusives per al veïnat i usuaris habituals: “Bon dia, Barcelona” i “Bon vespre, Barcelona”. El Park Güell obre a les 7.00 hores, i des d’aquesta hora i fins a les 9.30 hores hi ha la franja de matí d’accés exclusiu per a veïns i escoles i per a totes persones registrades a Gaudir Més. L’horari per als visitants s’acaba a les 20.00 hores, i és quan comença la franja “Bon vespre, Barcelona”, que fins a les 22.00 hores reserva l’espai per al veïnat i els registrats a Gaudir Més.

Pel que fa a la sostenibilitat turística, s’han implantat una sèrie de mesures destinades a reduir la capacitat de càrrega del recinte a un màxim de 4,5 milions de visitants anuals i la capacitat d’aparcament d’autocars. També s’ha ampliat la regulació a les portes d’accés, algunes d’exclusives per a veïns i veïnes, s’han retornat les inversions amb actuacions als entorns, com la recuperació de la font de la Sarva, i s’ha donat suport a la cultura i a l’educació de proximitat amb activitats i programes específics.

Etiquetes associades a la notícia