Autonomous Ready, el projecte que ha evitat 668 accidents de trànsit en dos mesos

El projecte Autonomous Ready, que consisteix a incorporar un sistema d’ajuda a la conducció als vehicles de motor, ha evitat 668 col·lisions amb vianants o ciclistes en dos mesos. L’objectiu és reduir els accidents i detectar els punts negres de la ciutat per desenvolupar accions que millorin la seguretat.

02/12/2019 16:04 h

Ajuntament de Barcelona

 

Un total de 300 vehicles de repartiment i de transports —85 són autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)— han circulat equipats amb dispositius d’alta tecnologia d’assistència a la conducció (ADAS, segons les sigles en anglès d’Advanced Driver Assistance Systems).

El sistema, que prediu el 80% dels possibles errors del conductor, funciona amb càmeres amb sensors intel·ligents, que:

  • Recullen informació dels entorns.
  • Detecten i geoposicionen els vianants i ciclistes.
  • Mapen les zones sensibles per implementar-hi mesures de seguretat.
  • Emeten una alerta d’accident en els casos de risc.

Durant dos mesos els vehicles han recorregut diàriament 45.000 quilòmetres i han detectat 37.000 ciclistes i 240.000 vianants, 668 dels quals es trobaven en una situació de perill.

Reduir la sinistralitat a zero: compromís publicoprivat

El projecte Autonomous Ready el lideren la Direcció General de Trànsit i l’Ajuntament de Barcelona, i hi col·laboren diverses entitats i empreses que han incorporat a la flota de vehicles el dispositiu tecnològic de seguretat.

L’objectiu és ampliar de 300 a 5.000 vehicles la flota segura en tres anys. La normativa de la Unió Europea preveu que el 2022 sigui obligatori que tots els vehicles incorporin tecnologies d’assistència a la conducció per millorar la seguretat.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades