Barcelona, de nou cocapital cultural i científica de l’Estat

La signatura del conveni que reconeix Barcelona com a capital cultural i científica de l’Estat, juntament amb Madrid, arriba després que el Consell de Ministres aprovés el Reial decret el 8 de novembre. Recuperar la condició de cocapitalitat suposa la injecció de 20 milions d’euros d’inversió a 37 entitats de la ciutat.

08/11/2021 18:20 h

Ajuntament de Barcelona

El conveni de capitalitat, signat el 17 de novembre, reconeix la condició de Barcelona com a focus principal d’emissió i recepció cultural i científica, juntament amb Madrid. I estableix la necessitat que l’Estat doti les institucions culturals i científiques de més recursos per impulsar-ne els objectius.

Dels 20 milions d’euros d’inversió previstos, que es recullen al Projecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022, 17,5 es destinaran a finançar les principals institucions culturals ubicades a Barcelona.

El Ministeri de Ciència i Innovació, per la seva banda, ha dissenyat un programa d’ajuts directes a les principals institucions culturals de la ciutat dedicades a la divulgació científica, per valor de 2,5 milions d’euros, per promocionar Barcelona com un dels principals focus d’R+D+I de l’Estat i com a ciutat referent en ciència i innovació.

Entre les entitats i iniciatives que rebran aquestes inversions destaquen el Grec Festival de Barcelona, amb 1,57 milions euros; la Fundació Picasso, amb 1,5 milions d’euros, i la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música, amb 1,1 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades