Campanya de control de pintades i grafits no autoritzats a l’espai públic

L’objectiu és reduir les actituds incíviques a la ciutat i millorar la convivència i el civisme, amb la prevenció de les pintades i els grafits no autoritzats en espais públics o en espais privats que siguin visibles des de la via pública.

12/09/2023 15:10 h

Ajuntament de Barcelona

Es vetllarà per un manteniment correcte dels espais públics i s’actuarà sobre les conductes que en comportin la degradació, mitjançant la correcció i la denúncia de les infraccions detectades.

El dispositiu estarà actiu des d’aquest dimarts, 12 de setembrefins diumenge, 17 de setembre, durant les 24 hores, amb una atenció preferent als districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Gràcia.

En aquest context, al juliol es va posar en marxa el Pla Endreça, que inclou intervencions immediates de neteja i actuacions de control per a la reducció de les conductes incíviques. Segons el balanç fet públic la setmana passada, s’ha intensificat l’eliminació de pintades, amb actuacions en 39.000 metres quadrats. A més, les sancions per pintades imposades per la Guàrdia Urbana s’han duplicat respecte al juliol i l’agost del 2022.

Cal recordar que hi ha espais específicament localitzats en els quals es permet l’expressió artística lliure (grafits, pintades, etc.), sense necessitat de sol·licitar un permís previ: el conjunt de murs oberts de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia