Can Batlló: futur centre de promoció de projectes cooperatius

Avancen les obres de rehabilitació i adequació de la nau destinada a desenvolupar projectes cooperatius, el BLOC4BCN, al recinte de Can Batlló, al barri de la Bordeta. Serà un espai de 4.500 metres quadrats amb capacitat per a una vuitantena de projectes cooperatius i d’economia social i solidària vinculats a l’alimentació sostenible, el comerç de proximitat, les noves tecnologies o l’atenció i cura de les persones. Es preveu engegar aquest pol de promoció del cooperativisme, el més gran d’Europa, el tercer trimestre del 2023.

01/07/2022 11:38 h

Ajuntament de Barcelona

La rehabilitació de la nau IV del recinte fabril de Can Batlló va començar l’any passat i s’acabarà el 2023, i té un pressupost de 8,5 milions d’euros. L’anomenat BLOC4BCN tindrà dues plantes i es distribuirà en espais funcionals per conceptualitzar activitats i projectes empresarials, programes d’incubació, zones de cotreball i espais taller per fer activitats manuals o semiindustrials. L’adequació de l’espai mantindrà els valors històrics i arquitectònics de l’edifici i reciclarà materials de fusta i totxo i estructures metàl·liques existents.

Serà un equipament obert a la ciutadania i on s’oferirà atenció individual, acompanyament en la gestió econòmica i financera d’iniciatives i suport en el finançament de projectes i en la digitalització, i també es promourà el relleu generacional en entitats i empreses d’economia social i solidària. Així mateix, s’estudiaran oportunitats per impulsar projectes en diferents barris i districtes i crear hubs sectorials.

Prioritàriament es desenvoluparan projectes de sectors estratègics recollits en  l’Estratègia de l’economia social i solidària a Barcelona 2030:

  • Alimentació sostenible i agroecologia
  • Atenció i cura de les persones
  • Comerç de proximitat
  • Cultura
  • Energia
  • Habitatge
  • Mobilitat
  • Tecnologia i digital
  • Turisme
  • Tèxtil

L’equipament també serà la seu de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona i d’una antena de proximitat de Barcelona Activa per oferir acompanyament en la inserció i l’orientació laboral i en la defensa dels drets laborals.

El futur BLOC4BCN serà gestionat per una aliança d’entitats cooperatives i d’economia social i solidària, la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Federació de Cooperatives de Treball i l’Associació Coòpolis. L’Ajuntament de Barcelona ha cedit la gestió a aquestes tres entitats, constituïdes en l’Associació Bloc4, per un període de quatre anys, i es finançarà amb ingressos propis de les activitats de l’espai i amb contribucions tant del consistori com de la Generalitat de Catalunya.

Etiquetes associades a la notícia