El parc central de la Marina del Prat Vermell tindrà una pèrgola amb plaques fotovoltaiques

Les obres per instal·lar-la ja han començat a la cruïlla dels carrers de Cal Cisó i de Tortosa. La pèrgola tindrà 190 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, que produiran una energia anual equivalent al consum elèctric de tretze llars i un estalvi d’11.088 quilograms de diòxid de carboni en emissió de gasos d’efecte hivernacle. Es preveu que estigui acabada a finals d’aquest any.

16/08/2023 12:25 h

Regina Navarro

Ombra i energia s’uneixen en aquesta pèrgola del parc central de la Marina del Prat vermell, el pulmó verd que s’està urbanitzant en aquest barri de Sants-Montjuïc. La instal·lació serà un espai de descans que donarà ombra a la ciutadania i s’enllaçarà amb les noves zones verdes i d’arbrat del parc.

Alhora proporcionarà energia gràcies als diferents segments de plaques fotovoltaiques que produiran 30.800 kW/any, el qual equival al consum anual elèctric de tretze llars. Això permetrà que no s’emetin gasos d’efecte hivernacle, en concret 11.800 quilograms de diòxid de carboni (CO2).

L’energia produïda s’utilitzarà per a l’autoconsum a través de la xarxa de consumidors municipals de l’entorn. També s’instal·laran vuit projectors lumínics als pilars de l’estructura metàl·lica de la pèrgola.

Amb un pressupost d’uns 418.500 euros, es preveu que estigui acabada a finals d’aquest any, i serà una peça rellevant del futur parc de les Tretze Roses, nom del parc central escollit pel veïnat per votació.