Unitat per fer front a l’emergència climàtica

Onades de calor com la que afecta la Península aquests dies esdevindran fenòmens cada vegada més freqüents, així com les pluges torrencials o els períodes de sequera. La ciutat de Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica i impulsar mesures extraordinàries i immediates amb l’ajuda de la ciutadania i la resta d’administracions, mentre s’avança en les accions estructurals ja planificades.

01/07/2019 15:44 h

Districte Horta-Guinardó

El primer pas per combatre l’emergència climàtica és la convocatòria d’una taula de treball que servirà per definir i aplicar en un termini curt de temps una sèrie de mesures urgents i contundents.

En aquesta taula de treball, impulsada pel Govern municipal, hi participaran els grups municipals del consistori, les més de mil entitats de la xarxa Barcelona + Sostenible i representants de la Generalitat i l’Estat. En la primera trobada, el Govern farà una proposta de mesures urgents per desplegar a la ciutat.

El pla Clima

En aquesta taula també es concretarà com s’aplicaran les mesures del pla Clima 2030, un pla municipal pioner i coproduït amb la col·laboració de la ciutadania que ha estat premiat a Europa i que estableix un paquet de 242 mesures per assolir un objectiu de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del 45% el 2030 i la neutralitat climàtica el 2050. Algunes de les mesures, com els refugis climàtics o les zones de baixes emissions, ja s’apliquen.

Un cop es declari l’emergència climàtica, s’espera que les primeres mesures urgents entrin en funcionament a la tardor, mentre que es preveu definir el pla d’acció 2020-2023 del pla Clima el gener del 2020.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades